Pompalıyla ateş etti

Güncelleme Tarihi:

Pompalıyla ateş etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 01:26

Moskova’da kereste şirketi sahibi 43 yaşındaki Ermeni asıllı Artur Mirzoyan, dün sabah Türk Büyükelçiliği’nin önünde aracını durdurup, duvardaki tabelaya pompalı tüfekle 2 el ateş etti.

Haberin Devamı

Mirzoyan kaçmadan polisin gelip kendisini yakalamasını bekledi ve ifadesinde, “Bu eylemi Suriye’de hayatını kaybeden Ermeniler için gerçekleştirdim” dedi. Zarar gören elçilik tabelası balistik incelemeye alındı.

Pompalıyla ateş etti

RUSYA’nın başkenti Moskova’da bulunan Türkiye Büyükelçiliği, dün sabah erken saatlerde pompalı tüfekli saldırıya uğradı. Elçilik binası önünden geçerken aracını durduran şüpheli, tabelayı hedef alarak 2 el ateş etti. Binayı koruyan Rus polislerinin yakaladığı şüphelinin kısa sürede kimliği açıklandı. Saldırıyı Ermeni asıllı Artur Mirzoyan’ın düzenlediği bildirildi. Moskova’da bir kereste şirketi sahibi olan 43 yaşındaki Mirzoyan, ilk ifadesinde saldırıyı neden düzenlediğini söylemedi. İlk incelemelerde Mirzoyan’ın eylemi son dönemde Azerbaycan ve Ermenistan arasında artan gerilim nedeniyle gerçekleştirme ihtimali üzerinde duruldu. Ancak, daha sonra Hürriyet’e bilgi veren Rus emniyeti yetkilileri, Mirzoyan’ın ifadesinde “Bu eylemi Suriye’de hayatını kaybeden Ermeniler için gerçekleştirdim. Türkiye’nin Suriye’deki Ermeni ahalisi katliamında da parmağı olduğunu kamuoyuna duyurmak istedim” dediğini aktardı. Eylemi planladığını ve soğukkanlılıkla hayata geçirdiğini söyleyen Mirzoyan’ın ateş ettikten sonra kaçma ihtiyacı duymadığı, hatta polisin kendisini yakalamasını beklerken sigara içtiği belirtildi. Kimsenin yaralanmadığı saldırı sonrası Rus savcılığı inceleme başlatarak, zarar gören elçilik tabelasını balistik incelemeye aldı.

Haberin Devamı

SALDIRI PLANLI VE KAÇMADI

Haberin Devamı

Hürriyet’e konuşan Rus polislerden biri “Biz de çok şaşırdık. Şahıs, sabah yerel saatle 07.45 sularında elçiliğin önüne arabasıyla gelerek bir süre bekledi. Türk temsilciliğinin açılmasını bekleyen biri izlenimi veriyordu. Sonra lüks aracından pompalı tüfeği çıkardı ve binaya yaklaşarak yakın mesafeden elçilik duvarındaki ambleme 2 el ateş etti. Biz de neye uğradığımızı şaşırdık. Eylemin önceden planlı olduğunu düşündük. Çünkü saldırgan ateş ettikten sonra kaçma girişiminde bulunmadı” dedi.

BÜYÜKELÇİ BİNADA DEĞİLDİ

Silahlı saldırı sonrası Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Gökhan Turan da, Rus Dışişleri Bakanlığı’na giderek temaslarda bulundu. Rus Dışişleri’nin olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için teminat verdiği belirtildi. Saldırı sırasında Türkiye’ye dönme hazırlığı yapan Büyükelçi Aydın Adnan Sezgin’in binada olmadığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!