Polonya Kara Kuvvetleri Komutanı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Polonya Kara Kuvvetleri Komutanı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 10:15

Afganistan'daki Polonya askerlerine sağlanan teçhizat konusunda Savunma Bakanlığını açıkça eleştiren Polonya Kara Kuvvetleri Komutanı General Waldemar Skrzypczak, istifa ettiğini açıkladı.

General Skrzypczak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ordudan ayrılıyorum, çünkü asker olarak başka seçeneğim yok" dedi.

Afganistan'da 10 Ağustosta yüz kadar Taliban militanının, Polonyalı ve Afgan askerlerinden oluşan bir devriye birliğine kurduğu pusuda Polonyalı Yüzbaşı Daniel Ambrozinski'nin ölümünden sonra 53 yaşındaki General Skrzypczak, Polonya Savunma Bakanlığının Afganistan'daki askerlere uygun teçhizat alınmasını reddettiği açıklamasında bulunmuştu.

Savunma Bakanı Bogdan Klich ise General Skrzypczak'in açıklamalarını "kabul edilemez" diye nitelemişti.

General Skrzypczak, hafta başında bir gazeteye verdiği demeçte, "Fikrimi değiştirmedim, tüm söylediklerim gerçek. Savunma Bakanlığının memurları savaşı sadece sinemadan biliyorlar ve askerlere ne ile savaşacaklarını dikte etmeye hakları yok" demişti.

Afganistan'da NATO komutası altındaki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde 2 bin askeri bulunan Polonya, şimdiye dek çoğu yola yerleştirilen mayınların infilakıyla 10 askerini kaybetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!