Polonya-Belarus sınırında gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Polonya-Belarus sınırında gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2023 07:00

NATO ülkesi olan Polonya’nın Savunma Bakanlığı, Rus paralı asker ordusu Wagner’in yeni sığınağı olan Belarus’a ait alçak irtifada uçan iki helikopterin, Polonya’nın hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlık, Rusya ile yakın müttefik olan Belarus ile sınıra asker sevkiyatını artıracağını duyurdu. Açıklamada, Belarus Hava Kuvvetleri’ne ait Mi-8 ve Mi-24 tipi iki helikopterin tatbikat sırasında Polonya’nın Podlaskie Voyvodalığı’nda yer alan Bialowieza bölgesinde hava sahasını ihlal ettiği belirtildi. Helikopterler çok alçak irtifada uçtukları için radar sistemleri tarafından tespit edilemedi. Olay, NATO ülkelerine bildirilirken, Rusya ve Belarus’un sınırda artan hareketliliğine karşı bölgede asker sayısının artırılmasına karar verildi.

BELARUS’U UYARDILAR

Polonya Dışişleri Bakanlığı da Belarus Maslahatgüzârı’nı acil olarak Bakanlığa çağırdı. Minsk tarafı ise Varşova’dan yapılan ‘ihlal’ suçlamasını reddetti. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki daha önce yaptığı açıklamada, “Wagner Grubu’na bağlı 100’den fazla paralı askerin Belarus’un Grodno kenti yakınlarındaki Suwalki kasabasına doğru hareket ettiğine dair elimizde bilgiler var. Bu Polonya topraklarına yönelik yeni bir hibrit saldırıya doğru atılan bir adım” diye konuşmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!