Polisin zor görevi

Güncelleme Tarihi:

Polisin zor görevi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 12:47

Avrupa'nın en büyük şenliği başladı. Londra'da yapılan şenlik sırasında kent, Rio'ya dönüştü. Herkes eğleniyor ama polis için bu, en zor görev. Bir yandan eski kanlı olayların tekrarlanmasını önlemeye çalışan polisler, diğer yandan çılgın katılımcıların her an kendilerine sarılmalarından kurtulmak için büyük çaba sarfetmek zorunda kalıyor. Hem de kırmadan, sert davranmadan...

Haberin Devamı

EN BÜYÜK SOKAK EĞLENCESİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Avrupa'nın en büyük ve en canlı sokak etkinliği olarak bilinen ‘Notting Hill Karnavalı'nda, bu yıl da renkli görüntüler ortaya çıktı.

MÜZİK, DANS, ÇEŞİT ÇEŞİT YEMEKLER

40 yılı aşkın süreden bu yana yapılan geleneksel karnavalda, Londra sokakları bir renk cümbüşüne sahne oldu. Dün başlayan karnavalın ilk gününde yoğun katılım vardı. İlk kez 1965 yılında kutlanan ve Karayipli göçmenlerin festival geleneğini Britanya'ya taşıyan karnavalda, sokak gösterileri, dans, performans, müzik gösterilerinin yanı sıra birçok kültüre ait yemekler için stantlar yer aldı.

SUÇ ARTTI, ÖNLEMLER ALINDI

Rengârenk giysiler içindeki etnik gruplar, Londra’nın çok kültürlü yapısını yansıtıyor. Ancak İngiltere’de son zamanlarda bıçakla işlenen adi suçlardaki artış, polisi, bu yıl bazı yeni güvenlik önlemleri almaya itti. Sokakların girişine havaalanlarında olduğu gibi bıçak gibi metalleri tespit eden detektörler yerleştirildi.

KARNAVALIN KANLI TARİHİ

Polisin zor görevi
Notting Hill Karnavalı, geçen yıllar içinde giderek büyüdü ve Avrupa'nın en büyük sokak karnavalı olarak kabul edilmeye başlandı. Bununla beraber karnavalın tarihi sayısız olaylarla dolu.

1976 yılında, polisin sokakta durdurup arama yetkisine öfkelenen siyah gençlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar büyük bir ayaklanmaya dönüşmüş, bölgeye 3 bin asker konuşlandırılmıştı.

İNGİLİZ EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜK

Karnavalın son gününde gerçekleşecek en büyük yürüyüşe 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. Daha önce karnavalın Londra ve İngiltere ekonomisine yılda 93 milyon sterlin katkı sağladığı belirtilmişti. Ancak bu yıl, kriz nedeniyle bu rakama ualaşılması daha zor görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!