Polis gözetiminde intihar

Güncelleme Tarihi:

Polis gözetiminde intihar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 12:39

Bunalıma giren bir kişi polis gözetiminde intihar edince ülkede yeni bir tartışma başladı.

Belçika'nın Anvers kentinde cereyan eden bir intihar olayı, polisin “görev, bilinç, yetki ve işlev” düzeyini sorgulatıyor.

Yapılan resmi bir açıklamaya göre, bu sabah saatlerinde bir kaza ihbarı alan polis olay yerine gitti. Polis memurları, olay yerinde, “karmaşık duygular yansıtan” 49 yaşındaki bir sürücü ile karşılaştıklarını bildirdiler. Sürücü, polislere, “yaşamda ilerleyemediğini ve intihar etmeyi düşündüğünü” söyledi.

Polisler, kendi ifadelerine göre, bu kişiye “makul olmasını” ve “doktora gitmesini” önerdiler, “ancak bu öneri işe yaramadı”.

Sürücü, polislerin kendisini salıvermesi üzerine arabasına tekrar bindi ve süratle yola koyuldu. Polisler, aracı izlemeye başladı. Bunalımdaki şoför, bir süre sonra, direksiyonu aniden çevirerek park halindeki diğer araçlara süratle çarptı.

Araba içinde sıkışan ve hayatını kaybeden sürücünün cesedine zorlukla ulaşıldı. “Polis bilgi ve gözetiminde gerçekleşen” bu intiharın ardından, olaya tanık olan polis memurlarının “psikolojik tedaviye alındığı”, sürücünün intihar nedeninin araştırıldığı açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!