Podolski’nin Polonya vatandaşlığı tehlikede

Güncelleme Tarihi:

Podolski’nin Polonya vatandaşlığı tehlikede
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 12:00

İsviçre'de oynayan Hakan Yakın, Eren Derdiyok, Gökhan İnler gibi Türk futbolcularımız gol attıklarında hepimiz ayakta alkışladık, gururlandık. Türkiye'yi barbarlıkla suçlayan Polonya ise, Polonya doğumlu Alman milli takımı oyuncusunu, Polonya takımına attığı gol yüzünden vatandaşlıktan çıkarmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Åžampiyonası’nda Almanya’nın iki golünü de Polonya asıllı Podolski’den yiyen Polonya’daki muhafazakarlar oyuncunun vatandaÅŸlıktan atılmasını istiyor.Â

Alman milli takımı oyuncusu Lukas Podolski’nin doğum yeri Polonya’nın milli takımına attığı iki gol, ülkedeki muhafazakar politikacıları çileden çıkardı. Aşırı muhafazakar Polonya Aileler Birliği üyesi ve eski Eğitim Bakanı Yardımcısı Miroslaw Orzechowski, yabancı ülke milli takımlarında oynayan futbolcuların Polonya vatandaşlığından atılması gerektiğini savundu. Orzechowski, bu futbolcuların Polonya pasaportlarının ellerinden alınması için Polonya Cumhurbaşkanı’nı harekete geçmeye davet etti. Orzechowski, "Zaten birileri yabancı bir ülkenin renkleri altında müsabakalara katılıyorsa içinde vatandaşlığını inkár etme arzusu vardır. Bu arzu bundan daha açık ifade edilemez. Bu yüzden cumhurbaşkanı bu davranışın kasıtlı olduğunu anlamalıdır" dedi. Orzechowski, internet blogunda da, siyasi veya ekonomik mülteci olmakla yabancı milli takımlarda oynamanın ayrı şeyler olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Anayasaya göre Polonyalılar kendileri talep etmediği takdirde vatandaşlıktan çıkarılamıyor.

Geçen pazar akşamı oynanan maçta Polonya’yı yenen Almanya’nın 2 golünü de Podolski atmış, Almanların diğer Polonyalı oyuncusu Miroslav Klose de yaptığı asistle galibiyete katkıda bulunmuştu.

   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!