PKK topraklarımızı Türkiye’ye karşı kullanamaz

Güncelleme Tarihi:

PKK topraklarımızı Türkiye’ye karşı kullanamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 07:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, El Arabiya televizyonuna verdiği demeçte, terör örgütü PKK’nın bölge topraklarını Türkiye’ye karşı kullanmasını kabul etmediklerini belirterek, PKK terör örgütünün Erbil ve Bağdat için “büyük bir baş ağrısı” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Irak’taki Şii milis grupların (ABD üslerine) saldırılarına son vermesi gerektiğini ifade eden IKBY Başkanı Barzani, “Mevcut zorluklar DEAŞ döneminden daha zor ve cephe hattı bilinmiyor” dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak’taki varlığına ilişkin, “Koalisyon güçlerinin varlığının IKBY’nin kaderine tek başına değil, Irak merkezi yönetim ile birlikte karar vermesi gerektiği” değerlendirmesinde bulunan Neçirvan Barzani, IKBY ile İsrail arasında ilişki olduğu iddialarını da reddetti. Barzani, “İsrail ile hiçbir ilişkimiz yok ve bizde Mossad’ın hiçbir karargahı da yok” dedi.

Geçtiğimiz ay, Devrim Muhafızları Erbil’de Kürt iş adamının evine balistik füze ile saldırı düzenlemiş, saldırıda dört kişi yaşamını yitirmişti. Barzani konuyla ilgili olarak, “Tahran yönetimi şu ana kadar Bağdat’a Kürdistan Bölgesi’nde Mossad güçlerinin varlığına dair herhangi bir kanıt sunmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!