Pistorius’a tahliye

Güncelleme Tarihi:

Pistorius’a tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:00

2013 yılında sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürdüğü için 13 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Güney Afrikalı eski paralimpik atlet Oscar Pistorius, şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Oscar Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp’ı 2013 yılının Sevgililer Günü’nde evlerinden içeri girerken birkaç el ateş edip vurarak öldürmüştü. Steenkamp’ı hırsız zannettiğini söyleyerek yanlışlıkla vurduğunu iddia eden Pistorius’a önce taksirle ölüme sebebiyet vermekten 5 yıl, temyiz mahkemesinin cinayet hükmü vermesinden sonra ise 2017 yılında 13 yıl 5 ay hapis cezası verilmişti. Güney Afrika yasalarına göre mahkûmlar cezalarının yarısını çektikten sonra şartlı tahliye için değerlendirmeye hak kazanıyor. Islah hizmetleri ve toplum üyelerinden oluşan bir kurul, mahkûmun hapisteki davranışlarını da dikkate alarak değerlendirmede bulunuyor.

Pistorius’un şartlı tahliye sonrasında, amcası Arnold Pistorius’un başkent Pretoria yakınlarındaki lüks malikânesinde yaşaması bekleniyor.

Haberin Devamı

KONUŞMA YASAĞI

Cezası 5 Aralık 2029’da sona erecek olan eski paralimpik atlet bu tarihe kadar yetkililerden izin almadan yaşayacağı bölgeden ayrılamayacak, günün belli saatlerinde evde kalacak ve medyaya konuşma yasağı bulunacak. Pistorius ayrıca öfke sorunlarıyla başa çıkmak ve kadınlara yönelik şiddetle ilgili rehabilitasyon programlarına katılacak. Pistorius’un öldürdüğü kız arkadaşı Steenkamp’ın annesi June Steenkamp, “Reeva için adalet sağlandı mı? Oscar yeterince ceza çekti mi? Sanki aile olarak ömür boyu hapis cezamız sürüyor hissindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!