Pistorius davası bugün başladı

Güncelleme Tarihi:

Pistorius davası bugün başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 10:51

Güney Afrika’da ampüte atlet Oscar Pistorius’un kız arkadaşını öldürmekle yargılandığı dava bugün Pretoria kentinde başladı.

Haberin Devamı

Pretoria kentinde iki saat gecikmeyle başlayan duruşma, Savcı Gerrie Nelerkekler'in Pistorius hakkındaki başta cinayet olmak üzere ruhsatsız silah bulundurmak, kız arkadaşının arabasının tavanına ateş etmek gibi dört ayrı suç iddiasının okundu.

DAVADAN KARELER

Mahkeme hakimi Thokozile Masipa'nın “Suçlamaları anlıyor musun” sorusuna Pistorious, “Evet hanımefendi. Ben suçlu değilim” şeklinde cevapladı. Pistorious, evine zorla giren birileri olduğunu düşünerek banyonun kapısından ateş ettiğini söyledi. Pistorius, o sırada eski kız arkadaşının evine girdiğini fark edemediğini belirtti.

Bugünkü duruşmada, davanın ilk tanığı olan Pistorius'un komşusu da söz aldı. Michell Burger isimli kadın, kocasıyla birlikte gece 03.00 sularında aniden uyandıklarını ve bir kadına ait "tüyler ürpertici" çığlıklar duyduklarını, ardından da dört el silah sesi geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Pistorius ise sevgilisinin banyoda olduğunu fark etmediğini yineleyerek, yakındaki diğer komşuların hiçbirinin tartışma sesi duymadığını ve sevgilisiyle olay öncesinde herhangi bir tartışma yaşamadıklarını savundu.

Geçtiğimiz yıl Sevgililer Günü’nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldüren ünlü atlet Oscar Pistorius mahkemeye "suçlu değilim" dedi.

Pretoria Yüksek Mahkeme’sindeki davaya katılan Steenkamp’ın annesiyle duruşma salonunda ilk kez yüz yüze geldi.

Pistorius davası bugün başladı

Öldürülen Reeva Steenkamp’ın annesi de duruşma salonunda.

Duruşma özel bir televizyon kanalı tarafından canlı yayınla veriliyor.

Pistorius mahkemeye sunduğu savunmasında kız arkadaşını hırsız sanarak kazara öldürdüğünü ifade etmişti. Savcılar ise Pistorius’un bir tartışma sonrasında kız arkadaşını kasten öldürdüğünü savunuyor. Pistorius için
kasıtlı adam öldürme ve yasadışı silah bulundurmak suçlarından 25 yıl asgari hapis cezası istenmişti.

Pistorius olaydan sonra 8 gün hapiste yattıktan sonra kefalet davasında 113 bin dolarla şartlı tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!