Pinochet'ye saygı duruşu meclisi karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Pinochetye saygı duruşu meclisi karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 12:13

Latin Amerika ülkelerinden El Salvador'da, eski Şili diktatörü Augusto Pinochet'nin ölümü nedeniyle saygı duruşunda bulunulması meclisi karıştırdı.

Haberin Devamı

El Salvador'un 84 sandalyeli meclisinde, çoğu muhafazakar Ulusal Cumhuriyet İttifakı'na dahil 50 milletvekili, pazar günü ölen Pinochet ile 8 Aralıkta ölen eski ABD Büyükelçisi Jeane J. Kirkpatrick için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Solcu Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Partisi (FMLN) üyesi 31 milletvekili de Pinochet için saygı duruşu yapılmasını reddederek meclisi terk etti.

FMLN milletvekillerinden Sigfrido Reyes, protestolarının gerekçesini açıklarken, "Hayır beyler, bu utanç ve ayıp anında size eşlik edemeyiz. Bu öneriniz nedeniyle utanmalısınız" diye konuştu.

Ulusal Cumhuriyet İttifakı'ndan Norman Quijano ise mecliste saygı duruşu yapılmasının, Pinochet rejimi döneminde meydana gelen şiddet olaylarını desteklemek anlamına gelmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Şili'de, 11 Eylül 1973 yılında Salvador Allende'yi kanlı bir darbeyle deviren General Pinochet'nin 17 yıllık yönetimi sırasında siyasi nedenlerle 3197 kişinin öldürüldüğü, 30 binden fazla kişinin işkence gördüğü, onbinlerce kişinin sürgüne zorlandığı belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!