Pinochet: iftiraya uğradım

Güncelleme Tarihi:

Pinochet: iftiraya uğradım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Şili'nin eski diktatörü General Augusto Pinochet kendisini ‘İngiltere’nin tek siyasi mahkumu' ilan ederken ülkesindeki insan hakları ihlallerinden sorumlu olmadığını öne sürdü.

Pinochet, Sunday Telegraph'a verdiği demeçte, İspanyol hakimin emriyle, ülkesindeki insan haklarını ihlal suçlamalarıyla geçen Ekim ayında Londra'da yakalandığı zaman ‘kaçırıldığını’ belirterek, ‘Bana yöneltilen suçlamaları destekleyecek kanıtları yoktu. Beni kaçırdılar çünkü, yakalanmam kanunsuzdur’ dedi.

Uyuşturucu ilacın etkisi altındayken ve diplomatik dokunulmazlığı söz konusuyken hastanedeki yatağından gözaltına alınmaktan yakınan 83 yaşındaki eski diktatör, ‘En azından yakalanacağıma dair uyarılabilirdim. İngiltere’de sıradan bir haydut olarak bulunmuyordum' dedi.

Kuzey İrlanda barış sürecinin bir parçası olarak militan mahkumlar serbest bırakılırken kendisinin tutuklu bulunmasını haksız bulan Pinochet, İngiltere'deki tek siyasi mahkumun kendisi olduğunu söyledi.

İktidarda bulunduğu 1973-1990 yılları arasında binlerce insanın kaybolması, öldürülmesi ve işkenceye uğraması konusunda iftiraya uğradığını belirten Pinochet şunları söyledi: ‘Diğerlerinin ne yaptığını kontrol edecek vaktim yoktu. Bu kötü bir iftira. Ben hukuki değil, siyasi sorumluluk alırım. Yoksa hepimizi suçlu olurduk. Clinton, Kosova’daki bazı şeylerin suçlusu olurdu.'



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!