Peru'nun Sakık'ı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Perunun Sakıkı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Peru'da darbe üstüne darbe yedikten sonra eski gücünü yitiren Maocu terör örgütü Aydınlık Yol'un iki numaralı adamı polis tarafından ele geçirildi. Peru Devlet Başkanı Alberto Fujimori, örgütün iki numaralı ismi olan Pedro Quinteros'un, başkent Lima'nın kuzey varoşlarındaki bir lokantada yemek yerken yakalandığını açıkladı. Geçen pazartesi günü yakalanan Quinteros, örgüt içindeki komuta zincirinde Aydınlık Yol Lideri Oscar Ramirez Durand'dan sonra gelen lider olarak tanınıyordu. Fujimori, ‘Kumandan Feliciano’ adıyla tanınan örgüt liderinin ise halen aranmakta olduğunu bildirdi.

Polisin verdiği bilgiye göre ele geçirilen Quinteros, başkent Lima'nın kuzeydoğusundaki ormanlık bölgede, kokain kaçakçılarından ‘vergi’ toplayan Aydınlık Yol güçlerinin komutasından sorumluydu ve örgütün tarihi liderlerinden biri olarak nitelendiriliyordu.

Peru hükümetinin solcu gerillalara karşı verdiği savaşta 1980 yılından bu yana 30 bin kişi öldü. Peru Silahlı Kuvvetleri 1990'ların başından itiraben giriştiği geniş çaplı operasyonlarla örgüte büyük darbeler indirdi. Aydınlık Yol'un kurucusu olan Abimael Guzman'ın 12 Eylül 1992'de ele geçirilip, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasından sonra gerillalar yaylalara ve doğudaki ormanlara çekilmek zorunda kaldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!