Perküsyon ustası Ray Barretto öldü

Güncelleme Tarihi:

Perküsyon ustası Ray Barretto öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 09:28

Porto Riko asıllı Amerikalı perküsyon ustası Ray Barretto yaşamını yitirdi. New Jersey eyaletindeki Hackensack Üniversitesi Tıp Merkezi sözcüsü, Barretto'nun (76) by-pass ameliyatı sonrasında oluşan komplikasyonlardan bu sabah öldüğünü belirtti.

Brooklyn'de 29 Nisan 1929'da doğan Barretto, Porto Rikolu bir aileden geliyordu. New York'un Harlem bölgesinde annesinin hayran olduğu ünlü caz sanatçıları Duke Ellington ve Count Basie ile Latin müziği dinleyerek büyüyen Barretto, Almanya'da askerken siyah müzisyenlerden perküsyon öğrendi.

Barretto, 1961'de “EL Watuzi” adlı şarkıyla Billboard müzik listesinde ilk sıraya yerleşti.  Kariyeri boyunca Dizzy Gillespie, Tito Puente, Charlie Parker, Rolling Stones ve Bee Gees gibi ünlü isimlerle çalan Barretto, 1990'da Latin müziğinin efsane ismi Celia Cruz'un söylediği “Ritmo en el Corazon” ile Grammy ödülü aldı.

Latin caz ve salsa ritimlerini ustaca birleştirmeyi başaran Barretto, geçen ay ABD'de “Caz Kralı” ödülüne layık görülmüş, ancak tören sırasında astım krizine yakalanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Burada da Barretto'nun kalp sorunları baş göstermişti.

Barretto, Kübalı klarnetçi Paquito D'Rivera'dan sonra bu ödüle layık görülen ikinci İspanyol kökenli sanatçıydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!