Peres´den bağımsız Filistin´e şartlı destek

Güncelleme Tarihi:

Peres´den bağımsız Filistin´e şartlı destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2001 15:24

ABD Başkanı Bush´un bağımsız Filistin´i tanıyacağı yönündeki açıklamasının ardından Filistin lideri Arafat ve İngiltere Başbakanı Tony Blair arasındaki temaslar, İsrail´i harekete geçirdi. İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres, Filistin devletine, Arafat´ın İsrail´e yönelik şiddeti durdurması halinde destek verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres, Prag gezisi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bağımsız Filistin devletini başarılı, gelişen bir şekilde görmek istediklerini belirtti. Peres, bunun Filistinliler için daha iyi olacağını, ayrıca böylece daha iyi bir komşuya sahip olacaklarını söyledi.

ARAFAT HALKINI KONTROL ETMELİ

Peres, 'Hiçbir şey modern çağda iyi ilişkilerin yerine geçemez. Ne silahlar ne tanklar ne çitler ne de duvarlar. Bizim istediğimiz, komşularımızla dostça ilişki kurmaktır'' dedi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in Filistin devleti kurulmasına dair açıklamasını yorumlayan Peres, ancak barış için Arafat'ın şiddete izin vermemesi gerektiğini kaydetti.

''Halkını kontrol edemezse bu onun (Arafat) için bir sorun, bizim için değil'' diyen Peres, Filistin tarafına ''bir ülkenin ifade özgürlüğü ve silahları denetlemek anlamına geldiğini, ancak silahları serbest bırakıp ifadeyi denetlerlerse bir ülke olamayacaklarını'' anlattıklarını söyledi.

ŞARON: OSLO ANLAŞMASI ÖLDÜ

İsrail Başbakanı Ariel Şaron ise, Oslo´da Filistin ile İsrail arasında imzalanan özerklik anlaşmasının artık öldüğünü belirterek, Filistinliler ile temelden yeni görüşmeler yapılması gerektiğini savundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!