Pentagon’un patronu kamuoyu önüne çıktı

Güncelleme Tarihi:

Pentagon’un patronu kamuoyu önüne çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 07:00

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, hastane tartışmalarından sonra ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Austin, Ukrayna Savunma İrtibat Grubu’nun aylık toplantısına videokonferans yoluyla katıldı.

Haberin Devamı

Hastaneye kaldırıldığı 22 Aralık 2023’ten bu yana ilk kez görüntülenen Austin, toplantıdaki konuşmasında, “Hepinizi yeniden görmek harika. Gördüğünüz gibi bugün evden katılıyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve çok yakında Pentagon’a geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi. Austin’in konuşması, Savunma Bakanlığı tarafından canlı yayımlandı.

BIDEN BİLMİYORDU

Prostat kanseri teşhisiyle operasyon geçiren Austin, ertesi gün evine gönderilmiş, ancak daha sonra çıkan komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak’ta tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Austin’in hastaneye kaldırılışı 4 gün sonraABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ilk kez gündeme gelmiş, durumunun iyi olduğu duyurulmuştu. ABD Başkanı Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin, olayı günler sonra öğrendikleri ortaya çıkmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!