Pavarotti son yolculuğunda

Güncelleme Tarihi:

Pavarotti son yolculuğunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 16:24

Operayı milyonlara sevdiren ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Haberin Devamı

Elveda Pavarotti / Foto-galeri

Pankreas kanserine 71 yaşında yenik düşen Luciano Pavarotti'nin naaşının bulunduğu Modena Katedrali’nin kapılarının kapanması ve çanların çalmasıyla cenaze töreninin başladığı belirtildi.

Pavarotti'nin yakınları ile dostlarının yanı sıra siyaset ve sanat dünyasından isimlerden oluşan 800 kadar kişinin katıldığı törene foto muhabirleri alınmazken, sadece devlet televizyonu Rai ile haber kanalı Sky TG24'ün töreni izlemesine ve naklen yayımlamasına izin veriliyor.

Katedralin dışında da binlerce insanın töreni izlediği, İtalyan hükümetinden Başbakan Romano Prodi, Kültür Bakanı Francesco Rutelli ile Savunma Bakanı Arturo Parisi'nin hazır bulunduğu katedraldeki törene BM'nin eski Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, İrlandalı rock grubu U2'nun solisti Bono'nun, İtalyan rock sanatçısı Zucchero'nun, şarkıcı Andrea Bocelli'nin ve New York Metropolitan Operası müdürü Joe Volpe'nin katıldığı belirtiliyor.

PAVAROTTI'Yİ ANKARA'NIN KURU HAVASI RAHATSIZ ETTİ 
 
Ankara Operası’nda konser vermek üzere Ankara’ya gelen, ancak beğenilmeyerek ülkesine gönderildiği öne sürülen Luciano Pavarotti’nin kötü performansıyla ilgili olarak öğrencisi Hakan Aysev, ilginç bir iddia ortaya attı. Aysev, "Ankara’nın kuru havası sesini olumsuz etkiledi" dedi.

Ünlü tenorun 1963’te geldiğini belirten Aysev şunları söyledi: "O dönemde ünlü operacılar geliyor. Onların arasında çok genç bir isim. Ankara’nın havası da çok kuru. Her şey zorluyor onu ve kötü bir temsil yapıyor. Diğerlerini iptal ediyor. Ama hiçbir zaman kötü bir şey söylemedi. ’Beceremedim söyleyemedim’ dedi. Hiçbir küskünlüğü yoktu. Devamlı Türk yemeklerini ve Türk kızlarını anlatıyordu."

Haberin Devamı

Dönemin genel müdürü Cüneyt Gökçer’in eşi Ayten Gökçer ise ünlü tenorun beğenilmeyip gönderildiği yolundaki iddiaları yalanlayarak "Tamamen kıskananların dedikodusudur. La Boheme için davet edildi. Gelmiş, oyununu oynamış ve dönmüştür" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!