Paşinyan duyurdu: 135 Ermeni askeri hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Paşinyan duyurdu: 135 Ermeni askeri hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 10:26

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Azerbaycan sınırında çıkan çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada "Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalarda 135 Ermeni askeri hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ermenistan’ın provokasyonları yüzünden Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda ölen Ermeni asker sayısının 135'e yükseldiği öğrenildi.

Bu sabah açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sayıyı bizzat kendi duyurarak "Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalarda 135 Ermeni askeri hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Paşinyan, 'Bugün itibarıyla teyit edilen sayıya göre hayatını kaybeden askerlerimizin sayısı 135'tir. Ancak bu sayı henüz nihai bir sayı değil. Ayrıca çok sayıda yaralımız da var' ifadelerini kullandı.

Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan da dün başlayan ateşkesin şu ana kadar ihlal edilmediğini söyleyerek, 'Ateşkes esasen dün gece de devam etti. Silahlı kuvvetlerimizin kendilerine verilen görevleri yerine getirdiğini söyleyebilirim' dedi.

Haberin Devamı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, şu an Özbekistan'ın Smerkand kentinde gerçekleşen Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'nde yer alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gece saatlerinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Peskov görüşme içeriğine dair detay vermezken, Kremlin Bilgi Servisi de görüşme zaptını henüz resmi portaldan yayınlamadı.

AZERBAYCAN DÜN AÇIKLADI: ŞEHİT SAYISI 71'E YÜKSELDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden 21 askerin daha Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin yol açtığı provokasyonları engellerken şehit olduğu bildirildi.

Son açıklanan rakamla birlikte Ermenistan'ın provokasyonlarında şehit olan Azerbaycan askerlerinin sayısı 71'e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!