Paris sapığı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Paris sapığı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Paris'te dehşet saçan ‘çantalı katil’ ya da ‘uzun parmaklı katil’ DNA testi sayesinde yakalandı. Guy Georges’in bilinen kurban sayısı yedi.

1991 ile 1997 yılları arasında Paris'te, tecavüz ettiği yedi genç kadını öldüren katil nihayet dün tutuklandı. Gözüne kestirdiği genç kurbanlarını karanlık ve tenha yerlerde tuzağa düşüren ya da yalnız oturdukları evlerine giren sapık katilin, 36 yaşında Guy Georges adında Karayibli bir sokak serserisi olduğu ortaya çıktı.

Kurbanlarının ırzına geçtikten sonra, doktor titizliliğiyle boğazlarını yaran seri katil, bıçak, jilet gibi cinayet aletlerinin de bulunduğu bir çantayı sürekli yanında taşıdığı için ‘çantalı katil’ olarak tanınıyordu. Katilin çantasında ayrıca, kurbanlarının ellerini bağlamak için ip ve sadece Fransız Ordusu'nda dağıtılan prezervatifler de bulunuyordu.

HALKIN YARDIMI

Parmak izlerinden ve en önemlisi kurbanlarından birinin evinde unuttuğu sigara izmaritindeki DNA'sından belirlenen Guy Georges, polisin gazete ve televizyonlara resmini göndermesinden birkaç saat sonra bir metro istasyonunda yakayı ele verdi.

Cinayetlerini genellikle Paris'in Bastille bölgesinde işleyen seri katilin yakalanması izin büyük bir av başlatan Fransız polisi geçtiğimiz kasım ayında telefonla ihbarları değerlendirmek için bir ‘‘kırmızı hat’’ kurmuştu. Polisin verdiği bilgiye göre, kasım ayından bu yana telefonla yağan ihbarların sayısı 3 bini geçti.

Daha önce ırza geçmek suçundan hapis yattığı anlaşılan Guy Georges'ın kurbanları arasında Hollandalı genç mimar Agnes Nijkamp, tıp öğrencisi Helene Frinting, basın danışmanı Elsa Benady, vardı. Seri katilin elinden kaçmayı başaran tek kişi ise 25 yaşında Elizabeth adında yine bir tıp öğrencisi. Fransız polisi, Elizabeth'in ifadesinden yola çıkarak seri katilin robot resmini çizdi ve karakteriyle ilgili bazı ipuçları elde etti.

Üstelik fetişist

Dün Paris'te tutuklanan seri katil Guy Georges aynı zamanda fetişist. Kurbanlarının evinden kredi kartları, dolma kalemler, anahtar, altın zincir, Freddie Mercury ve Bach'ın CD'leri, bıçak, iç çamaşırları gibi hatıra eşyaları beraberinde götüren seri katil, bu konuda uzman olan Stephane Bourgoin tarafından sadist bir psikopat olarak tanımlanıyor. Bourgoin'e göre, Guy Georges, cinayetlerini son derece bilinçli bir şekilde işlediği gibi asla vicdan azabı çekmiyor. Kurbanı onun gözünde hiçbirşey ifade etmiyor; sadece fantezilerini gerçekleştirmeye yarayan bir nesne gözüyle bakıyor onlara.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!