Pardon, hepsi ölmüş

Güncelleme Tarihi:

Pardon, hepsi ölmüş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

ABD’de bir madende mahsur kalan 13 işçi için eyalet valisi "Yaşıyorlar" deyince aileler bayram etti. Ancak birkaç saat sonra şirket yetkilisi acı gerçeği açıklayınca, madenci yakınları isyan etti.

ABD’nin Batı Virginia Eyaleti’nde bir kömür madeninde pazartesi günü bir patlama sonucunda göçük meydana geldi. 6 işçi madenden çıkmayı başarırken 13 işçi yerin 80 metre altında mahsur kaldı. Talmansville bölgesinde yer alan Sago madeninde meydana gelen kazanın ardından önce bir işçinin cesedi bulundu. Kimse diğerlerinin canlı bulunacağına inanmazken, 41 saat sonra Eyalet Valisi Joe Manchin, madencilerin yaşadıklarını duyurdu.

Haberleşme hatası

Başkan Bush’un da "Ulusumuz onlar için dua ediyor" demesinden sonra gelen bu haber, yakındaki bir kilisede toplanan işçi yakınlarını sevince boğdu. Ancak aileler, yakınlarının madenden çıkarılmasını beklerken, bu kez ölüm haberini aldılar. Maden şirketinin bir yetkilisi, bir kişinin canlı kaldığını, diğer işçilerin öldüğünü ailelere bildirdi. Daha önce cesedi bulunan işçi ile birlikte 12 madencinin öldüğü anlaşıldı. Madencilerden sadece birinin kurtulduğu gerçeği ortaya çıkınca, daha önce sevinen aileler büyük yıkıma uğrayarak isyan etti. Maden şirketi yetkilileri ise, "İşçilerin sağ olduğuna dair bilgi, bir haberleşme hatasından kaynaklandı" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!