Parası olan Everest'e çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Parası olan Evereste çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 13:39

Everest'e tırmanmak artık hayal değil. Kararlı olan, cesareti, dağcılık deneyimi ve biraz da parası olan dünyanın zirvesine çıkabilecek.

Haberin Devamı

Everest'e tırmanmak artık hayal değil.  Tehlikeli oluşu nedeniyle zirveye tırmanmak isteyen dağcılara birçok prosedür uygulayan dağcılık şirketleri artık 40 bin doları ve dağcılık deneyimi olan herkese Dünya'nın en yüksek tepesine çıkma imkanı sağlıyor.

Yeni Zelandalı dağcı Russell Brice,  şirketi tarafından verilen bu hizmetten yararlanabilmek için sadece bedenen değil zihnen de hazır olunması gerektiğini, kararlılık ve cesaret gibi vasıflara da ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

1953 yılında Edmund Hillary ve Tenzing Norgay tarafından keşfedilen 8 bin 848 metrelik zirve, şimdiye kadar 3 bin kez ziyaret edildi.  Geçtiğimiz baharda Everest'te 7 kişi hayatını kaybederken 11'i de kayboldu.
8 bin metrede deniz seviyesinde, yerdekine göre oksijenin sadece üçte birinin akciğerlere nüfuz ettiğini söyleyen Brice, önlem olarak müşterilerini tıbbi testlere tabi tutuyor.

Haberin Devamı

Kanalizasyon, su ve elektrik sistemi haricinde mutfak ve tıbbi çadır kurduklarını ifade eden Brice, fiyatların da kuzey cepheye yapılan tırmanışlarda 30 bin, güneye 10-12 bin dolar olarak belirlendiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!