Papadopulos: Şimdi daha güçlüyüz

Güncelleme Tarihi:

Papadopulos: Şimdi daha güçlüyüz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 12:54

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelikleri dolayısıyla, ”müzakere konumlarının şimdi daha güçlü olduğunu” belirtti.

Haberin Devamı

Papadopulos, Güzelyurt kökenli Rumların “anti işgal” etkinliğine gönderdiği mesajda, “Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin gerek AB, gerek (Kıbrıs Cumhuriyeti)ne karşı taahhüt ve mükellefiyetlerle dolu olduğunu” savundu.

“Müzakere konumlarının şimdi daha güçlü olduğunu, AB üyeliklerinin mücadelelerine yeni adımlar, yeni mücadele burçları sunduğunu” kaydeden Rum lideri, mesajında, “(İşgal) ordusu ve (sömürgeciler) adadan ayrıldığı zaman, ayrıca güvenlik ve barış koşulları altında vatan ve halkın tamamı yeniden birleştiği zaman, adalet tecelli edecek” ifadelerine yer verdi.

 

Papadopulos,“hayal ettikleri çözümün bu olduğunu, böyle bir çözüme hizmet etmek için yola çıktıklarını, tutarlılıkla ve talepkar bir şekilde, yan çizmeden buna hizmet edeceklerini” belirtti.

Haberin Devamı

“BORRELL HAYRETLER İÇERİSİNDE KALDI”

Öte yandan, Papadopulos, bir heyeti kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell'in, “Kıbrıs sorununun yönleri hakkında tam bilgili olmadığını” savundu.

Papadopulos, “Kıbrıs Rum tarafının Annan Planı'nda istediği değişikliklerle ilgili tutumunu netleştirmek için BM'ye sunduğumuz belgeleri kendisine sunduğumuzda Borrell hayretler içerisinde kaldı” dedi.

Annan Planı'nın müzakere masasından uzaklaştırılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Papadopulos, “Gizli diplomasi dönemi mi başladı?” sorusuna, “böyle bir şeyin olmadığı” yanıtını verdi. Rum lideri, “Bunu kim söylüyor? Gazetelerde öyle okuyoruz. Sizler benden daha fazla şey mi biliyorsunuz?” diye konuştu.

Kendisinin talep ettiği, adada nüfus sayımı yapılmasıyla ilgili bir soruya ise Papadopulos, “bunun, 7 yıldan beridir eski talepleri arasında bulunduğunu” belirtti ve “Bunu siz şimdi mi fark ettiniz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!