Papadopulos AB'ye sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Papadopulos ABye sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2005 18:04

Rum lider Papadopulos, Brüksel’de görüştüğü Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’e "Bizden habersiz Kıbrıslı Türkler’le görüşmeyin" mesajı verdi.

Haberin Devamı

Rum lideri Tasos Papadopulos, Brüksel’de bir araya geldiği Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn’e "Bizden habersiz Kıbrıslı Türkler’le görüşmeyin" mesajını verdi.

AB-ABD Zirvesi için Brüksel’de bulunan Rum lideri Tassos Papadopulos, Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn’le bir araya geldi.

ABHaber’in AB Komisyonu kaynaklarından aldığı bilgilere göre, görüşmede KKTC’ye yönelik mali yardım ve ticaret tüzükleri ele alındı. Papadopulos’un kahvaltıda Rum tarafının kaygılarını Rehn’e aktardığı ve "bizden habersiz Kıbrıslı Türkler’le görüşmeyin" mesajını verdiği öğrenildi.

KKTC’de yapılan seçimler ve bundan sonraki süreç hakkında görüş alış verişinde bulunulan görüşme sırasında Papadopulos, KKTC’de son zamanlarda artan inşaatlarla ilgili daha önce AB Komisyonuna verdikleri raporla ilgili Rehn’in bir kez daha dikatini çekti.

Haberin Devamı

"KKTC’DEKİ İNŞAATLARA MÜDAHALE EDİN"

Papadopulos, KKTC’de yapılan inşaatlarda büyük bir artışı gözlemlediklerini belirterek buna AB’nin müdahale etmesini istedi.

Bu arada, Papadopulos, Rehn’e "Hep bizden adım atılması isteniyor, oysa Türkiye uyum protokolünü imzalamadı, Kıbrıs’tan askerlerini çekmemekte direniyor, bunlara kimse bir şey demiyor" diye yakındı.

Papadopulos AB Komisyonun KKTC’ye yönelik kapalı kapılar ardında yaptığı çalışmalardan duydukları rahatsızlığı dile getirirken "Kıbrıs’ın uluslar arası arenada tek temsilcilerinin kendileri olduğunun unutulmaması gerektiği"ni de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!