Papa taburcu oldu

Güncelleme Tarihi:

Papa taburcu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2005 20:41

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 2. Jean Paul, Roma'da traketomi ameliyatı olduğu Gemelli Polikliniği'nden taburcu edildi.

Haberin Devamı

Papa, 24 Şubat'ta traketomi ameliyatı olmasının ardından, Gemelli Hastanesi'nden Türkiye saati ile 19.20'de taburcu edilerek, alkışlarla tedavisinin süreceği Vatikan'daki ikametgahına uğurlandı. Papa, hastane çıkışında ve yol boyunca, kendisini beklemekte olan Katolikleri kutsadı.

2. Jean Paul, hastaneden Vatikan'a giderken “Papamobil” diye bilinen aracının yerine, Mercedes'in imalatı olan özel bir araçla nakledildi.

Gribal enfeksiyon nedeniyle geçen Şubat başında hastaneye kaldırılan 84 yaşındaki 2. Jean Paul, 10 gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilmişti. Ancak aynı rahatsızlık nedeniyle solunum güçlüğü çeken Papa, 24 Şubat'ta yeniden Gemelli Polikliniği'ne kaldırılarak traketomi ameliyatı olmuştu.

Bugünkü Angelus duasını da hastane odasından izleyen Papa, dua merasimi sonrasında pencereden Katolikleri kutsarken, zorlanarak da olsa birkaç kelime konuşabilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!