Papa, Müslümanları yine kızdıracak

Güncelleme Tarihi:

Papa, Müslümanları yine kızdıracak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2008 02:00

Gelecek hafta ABD’ye tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Papa 16’ncı Benedikt, New York’ta, bir zamanlar İkiz Kuleler’in yükseldiği noktada edeceği duayla Müslümanları yine kızdıracak.

Papa’nın "İslamcı teröristlere Hıristiyanlığa geçme çağrısı yapacağını" öne süren İngiliz Telegraph Gazetesi, "din değiştirmenin gol atmak gibi sunulmasını" eleştirdi.

KATOLİK aleminin ruhani lideri Papa 16’ncı Benedikt, İslam dünyasında bir kez daha tartışılacak gibi. İngiliz Daily Telegraph Gazetesi’nin haberine göre, salı günü ABD’ye varacak olan Papa, gelecek pazar günü 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler’in bulunduğu noktaya geçip burada "İslamcı teröristlerin affedilmesi için" Tanrı’ya dua edecek. Gazete, Papa’nın, "Ground Zero" (Sıfır Noktası) denilen bu bölgede, "teröristlere Hıristiyanlığa geçme çağrısı yapacağını" vurguladı. Telegraph’a göre Papa’nın duası şöyle olacak:

"Anlayışlı Tanrımız, kalpleri ve akılları nefretle tüketilenleri sevgi yoluna çevir. Bu trajedinin büyüklüğü altında ezilmiÅŸ bir halde, senin nurunu ve rehberliÄŸini arıyoruz."Â

Vatikan, Papa’nın tüm dualarının "şiddet dolu dünyaya barış getirmek" amacıyla yapıldığını açıklasa da, Telegraph’a konuşan İslam ve Katoliklik ilişkileri uzmanı Arif Ali Nayid, "Papa’nın İslam konusundaki bazı danışmanlarının amaçları, niyetleri ve planları hakkında ciddi soru işaretleri bulunduğunu" ifade etti. Nayid, "Din değiştirme, gol atmayı andıran bir zafer aracına dönüştürülmemeli" dedi.

VIP VAFTÄ°ZÄ°N ARDINDAN

Papa 16. Benedikt, onursal profesör olduğu Almanya’nın Regensburg şehrindeki üniversitede 12 Eylül 2006 tarihinde verdiği teoloji dersinde "Hz Muhammed’in kötü ve insanlık dışı olmayan yeni hiçbir şey getirmediğini" iddia eden tarihi bir alıntı yaparak tartışma yaratmıştı.

El Kaide’nin "İslam’a karşı yeni bir haçlı seferi başlattığını" öne sürdüğü Papa, son olarak, İtalya’da ünlü bir gazeteci olan Mısır asıllı Magdi Allam’ı geçtiğimiz ay sonunda binlerce kişinin katıldığı Paskalya töreninde vaftiz etmişti.

’Ratzinger’in sevgilisiyim’ iddiasında bulunan genç

PAPA 16’ncı Benedikt’in ABD ziyareti sırasında Katolik Kilisesi’nde yaşanan sübyancılık skandalını da gündeme getirmesi bekleniyor. Ancak Alman basınında yayınlanan bir iddia, Benedikt’in Papa olmadan önce benzer bir iddiadan kılpayı kurtulduğunu ortaya koydu. Adını vermeyen bir editöre göre 1980’li yıllarda Viyanalı bir genç, bir Alman dergisine başvurarak Başpiskopos Joseph Ratzinger’in aşığı olduğunu öne sürdü. Dergi iddiayı yayınlamak istedi. Ancak editörlerden biri, "Katolik Kilisesi’nin özel hayata girmesini istemiyoruz, şimdi biz aynı şeyi mi yapacağız. Ayrıca fotoğrafların sahte olduğu aşikar" diye itiraz etti. Editör şimdi, "Bu hikaye yayınlansaydı, Ratzinger, Papa olamayacaktı" diyor.

Yankee Stadyumu’nda 57 bin kişilik ayin

PAPA 16. Benedikt, altı günlük ABD ziyaretine gelecek salı Washington’da başlayacak. Beyaz Saray’da ABD Başkanı George W. Bush ile görüşecek olan Papa, ardından New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecek. Çarşamba günü 81 yaşına dolduracak olan Papa, her iki şehirde de birer açık hava ayini düzenleyecek. New York’taki komünyon ayini, şehrin meşhur beyzbol takımına ait olan 57 bin kişilik Yankee Stadyumu’nda, 530 rahibin de katılımıyla pazar günü yapılacak. Papa, aynı gün İkiz Kuleler enkazında barış mesajı verip Katolik Kilisesi’ni sarsan "sübyancı rahip" skandalları hakkında da açıklama yaptıktan sonra, ABD ziyaretini noktalayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!