Papa Françesko'dan aile hayatı konusunda devrim

Güncelleme Tarihi:

Papa Françeskodan aile hayatı konusunda devrim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 13:30

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, devrim niteliğindeki uygulamalarına bir yenisini ekledi. Papa, geleneksel Katolik inancında "günahkar" olarak görülen evlenmeden birlikte yaşayan çiftler ile boşandıktan sonra yeniden evlenen bireylere karşı, kilisenin yaklaşımını yumuşattı.

Haberin Devamı

Papa Françesko, bugün açıklanan ve 1.3 milyar Katolik'i ilgilendiren aile hayatıyla ilgili iki rehberde, evlenmeden birlikte yaşayan çiftlerin, "sabır ve sessizlik içinde memnuniyetle karşılanması" ve bu çiftlere "yol gösterilmesi" gerektiğini söyledi.

Papa, boşanan ve yeniden evlenen çiftlerin de "aforoz edilmemesi ve benzer muamelelere maruz bırakılmaması" gerektiğini belirtti.

EŞCİNSEL EVLİLİĞE DESTEK YOK
Öte yandan rehber metinde, eşcinsellerin evliliklerinin "evlilik" sayılamayacağı, "hiçbir koşul altında Tanrı'nın evlilik ve aile planına uzaktan bile benzetilemeyeceği" ifade edildi.

Papa, ailelerinde eşcinsel akrabaları olan kişilere sempatiyle yaklaştığını da belirterek, "bunun ne ebeveynler ne de çocuklar için kolay bir durum olduğunu", Katolik Kilisesi'nin eşcinsellere yönelik "her türlü adaletsiz ayrımcılıktan" kaçınması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

'ÇOCUKLARINIZI BÖYLE YETİŞTİRİN'
Papa'nın çocuk yetiştirmeyle ilgili görüşleri de rehberde yer aldı.

Dini lider, ebeveynlere çocuklarına 'lütfen', 'teşekkürler', 'özür dilerim' demeyi öğretmeyi, yaramazlık yaptıklarında çocuklarını cezalandırmayı ve çocukların aile değerlerine zarar veren televizyon programlarını izlemesinin engellenmesini salık verdi.

BAKMADAN GEÇME!