Palmas: MHP'nin TBMM'ye girmesi tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Palmas: MHPnin TBMMye girmesi tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 16:48

Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Vasilis Palmas, “Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) TBMM'ye girmesinin tehlikeli olduğunu” öne sürdü.

Haberin Devamı

Rum radyosunun haberine göre, Türkiye'de dün yapılan genel seçimleri değerlendiren Palmas, MHP'nin TBMM'ye girmesini "tehlikeli" olarak nitelendirdi. Palmas, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu gelişmenin ardından TBMM'de milli konularda daha sert bir tutumla karşılaşabileceğini" kaydetti.

"Seçimlerde Başbakan Erdoğan'ın genel başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) oylarını artırmasına karşın, siyasi sahnedeki belirsizliğin sürdüğünü" savunan Palmas, "Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun hala ortada olduğunu, bu durumda Başbakan Erdoğan'ın süratle hükümeti kurması ve cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda diğer partilerle uzlaşmaya gitmesi gerektiğini" söyledi.

“Bunun olmaması halinde TBMM'nin yeniden dağılacağını ve seçim ilan edileceğini” öne süren Palmas, “Türkiye'deki siyasi belirsizliğin ve kesin olmayan durumun Kıbrıs sorununu da etkilediğini" savundu. Palmas, “bu durumun; Ankara'nın Kıbrıs ve Kürt sorunu üzerinde odaklanmasına izin vermediğini” iddia etti.

Haberin Devamı

Palmas açıklamasında ayrıca, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye'de esaslı bir rol oynadığı ve Kıbrıs sorunu üzerinde sert tezleri olduğu" görüşünü dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!