Pakistan'da pazar yerinde patlama

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda pazar yerinde patlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 08:22

Pakistan'ın Ketta şehrinde pazar yerinde meydana gelen patlamada 20 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Pakistan basınında yer alan haberlere göre, Emniyet Yetkilisi Abdur Razzaq Cheema, Hazar Gunji bölgesindeki pazar yerinde sabah erken saatlerde meydana gelen patlamada 20 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını belirtti.

Patlamaya, pazardaki sebzelerin arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının neden olduğu bilgisini paylaşan Cheema, patlamada, Şii Hazara topluluğunun hedef alındığını söyledi.

Cheema, tedavi altına alınan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Patlamada ölen ve yaralananların çoğunun pazarcılar olduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri, patlamanın yaşandığı bölgede güvenlik çemberi oluştururken, olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

Başbakan İmran Han patlamayı kınadı ve hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

İKİNCİ PATLAMA: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

Pakistan’ın Belucistan Eyaleti’nin Çaman kentinde bomba yüklü bir motosikletin patlatılması sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Pakistan’ın Belucistan Eyaleti’nin Çaman kentindeki bir caddede bomba yüklü bir motosikletin uzaktan patlatılması sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği ve en az 10 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Patlamanın bölgede görev alan Sınır Piyadeleri’nin aracının geçmesi esnada meydana geldiği, yaşamını yitiren iki kişinin sivil olduğu belirtildi. Yaralanan sivillerin ve askerlerin bölgedeki hastanelere tahliye edildiği aktarılırken patlama sonrası caddedeki pek çok dükkanın da ağır hasar aldığı kaydedildi. Patlama sonrası bölge trafiğe kapatırken güvenlik güçlerinin olay hakkındaki soruşturmasının devam ettiği bildirildi. Saldırının arkasında kimin olduğuna dair ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Sabah saatlerinde Belucistan Eyaleti’nin bir diğer şehri Ketta’daki bir pazar yerinde meydana gelen saldırıda 20 kişi yaşamını yitirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!