Pakistan'da deprem: 160 ölü

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda deprem: 160 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 07:40

Pakistan'ın batısında, Afganistan sınırında 6.2 büyüklüğündeki depremde 160 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

DEPREMDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Pakistan'ın güneybatısında meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 160'e yükseldi.

Yetkililer, ülkenin yoksul Belucistan vilayetinin kırsal kesiminde şafak sökmeden önce meydana gelen depremde şu ana kadar 160 kişinin öldüğünün teyit edildiğini kaydetti.

Kurtarma ekiplerinin uzak köylere ulaşmasıyla depremdeki can kaybının artmasından endişe edildiğini belirten yetkililer, depremde yüzlerce kişinin yaralandığını, 15 bin kişinin evsiz kaldığını söyledi.

ANA DEPREMİN ARDINDAN 6,2'LİK SARSINTI DAHA

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde, sabaha karşı meydana gelen şiddetli depremden yaklaşık 12 saat sonra 6,2 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu.

ABD jeolojik araştırmalar kurumu USGS'nin internet sitesinde, yeni depremin Belucistan'ın başkenti Ketta'nın 58 kilometre kuzeydoğusunda ve yerel saatle 17.32'de (TSİ 13.32) meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Şiddetli ikinci sarsıntıda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor. İlk depremin ardından 20 civarında artçı şok meydana geldiği kaydediliyor.

Belucistan'ı sabaha karşı yerel saatle 05.10'da (TSİ 01.10) vuran depremde en az 160 kişi ölmüştü. USGS bu depremin 6,4 büyüklüğünde, Pakistan Meteoroloji Dairesi de 6,5 büyüklüğünde olduğunu bildirmişti.

TÜRK KIZILAY'I BÖLGEDE

Türk Kızılay'ı, Pakistan'da meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem sonrası, bölgede görev yapan ekibe ek olarak, 2 afet uzmanını durum ve ihtiyaç tespiti için bu ülkeye gönderdi.

Türkiye Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, 2005'de meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremden beri Pakistan Kızılay'ı ile koordineli olarak insani yardım çalışmaları yürütüldüğü belirtilerek, 6.4 şiddetindeki son depremin ardından, harekete geçen Türk Kızılay'ı Afet Operasyon Merkezinden görevlilerin, bölgede görev yapan Türk Kızılayı'na bağlı ekibin yanı sıra, Pakistan Kızılay'ı yetkilileri ile görüşerek durum hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.

Açıklamada, ilk planda depremden etkilenen bölgeye durum ve ihtiyaç tespiti için 2 afet uzmanı gönderilmesine karar verildiği, ihtiyaç duyulabilecek insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için tüm hazırlıkların tamamlandığı, Türk Kızılayı'nın bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!