Pakistan'da demokrasiye 5 yıllık randevu

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda demokrasiye 5 yıllık randevu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 13:47

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, beş yıl sonra Pakistan'da demokrasiye geçme sözü verdi. Müşerref, bu beş yıl boyunca iktidarda kalmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in 5 yıl daha iktidarda kalarak ülkesini ''iyi akort edilmiş bir demokrasiye'' yönlendirdikten sonra görevinden ayrılacağı bildirildi.

Müşerref, Times gazetesine İslamabad'da yaptığı açıklamada, Hindistan ile savaş çıkması tehdidine karşın, Pakistan'daki aşırı dincileri bertaraf etme ve ülkede demokrasiyi yeniden başlatma planlarına mani olacak bir ihtilafın çıkmayacağından emin olduğu belirtti.

Gazete, Müşerref'in, ''Ülkemin geleceği ve demokrasi için iktidarda kalmam önem taşıyor. Sonuçta çözülmesi gereken bazı sorunlarvar ama hiçbir yere gitmiyorum'' şeklindeki sözlerine yer verdi. Müşerref'in partisinin hukuk şubesinin, Müşerref'in iktidarda kalmasını resmileştirecek anayasal metodlar konusunda araştırma yaptığı da gazetede yer aldı.

Haberde, Ekim ayında yapılması planlanan parlamento seçimlerinden sonra Müşerref'in yeni bir beş yıllık dönem için iktidarda kalmasını onaylatmak için referanduma gidebileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!