Özkan yemin etti Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Özkan yemin etti Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Aşağı Saksonya Eyaleti Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Başbakan Christian Wulff tarafından Sosyal İşler, Kadın, Aile ve Sağlık Bakanlığına atanan Türk kökenli CDU’lu politikacı Aygül Özkan, dün yemin ederek görevine başladı. Özkan, Almanya’nın ilk Türk kökenli eyalet bakanı oldu.

Haberin Devamı

Wulff tarafından kabineye dahil edilen 4 yeni bakan için mecliste güven oylaması yapıldı. Oylamada Yeşiller ile Sosyal Demokrat Partisi (SPD) yeni bakanlara güven oyu vermedi. Buna rağmen 152 milletvekilinden oluşan meclisin büyük çoğunluğu evet dediği için kabine güven oyunu aldı.
Ailesi yalnız bırakmadı
Dün mecliste yemin ederek Almanya’nın Türk kökenli ilk bakanı olan Aygül Özkan’ı ailesi de Yalnız bırakmadı. Yemin törenine Aygül Özkan’nın eşi Dr. Hakan Özkan, babası Aydın ile annesi Nuran Özer ve kız kardeşi Aynur da katıldı. Oldukça heyecanlı gözüken Özkan’ın ailesi basına bir açıklama yapmadı.
Mecliste bir konuşma yapan Wulff, Özkan’nın okullarda dini sembollerin kullanılması yönünde yaptığı açıklama nedeniyle kendisiyle konuştuğunu, bu konunun artık kapandığını, Özkan’ın okallarda dini sembollere karşı olmadığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!