Özgürlük yürüyüşü köyünde son buldu

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük yürüyüşü köyünde son buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 02:05

Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela, 10 gün süren anma törenlerinin ardından, çocukluk ve emeklilik yıllarını geçirdiği Kunu köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Mandela'nın resmi cenaze töreninde devlet liderleri için düzenlenmesi adet olduğu üzere askeri ritüeller ile Mandela'nın kabilesi Xhosa abaThembu'nun ritüelleri aynı anda uygulandı.

MANDELA TOPRAĞA VERİLİYOR / FOTO GALERİ

4 bin 500 kişinin katıldığı törende, Madiba'nın akrabaları, Güney Afrikalı liderler, İngiltere Prensi Charles, ABD siyahi haklar savunucusu Vaiz Jesse Jackson ve talk show sunucusu Oprah Winfrey gibi çok farklı kesimlerden insanlar bir araya geldi. Davetiyesiyle ilgili karışıklık son anda çözümlenen Başpiskopos Desmond Tutu da törende hazır bulundu. Tutu da Mandela gibi Güney Afrika'da Apartheid rejimine karşı mücadele etmiş bir isim.

Merasimin başında bir konuşma yapan iktidardaki ANC partisinin lideri Cyril Ramaphosa, "Burada yatan kişi Güney Afrika'nın en değerli evladıdır" dedi.

Haberin Devamı

Mandela'nın Güney Afrika Cumhuriyeti'nin bayrağına sarılı tabutu evinden cenaze alanına bir top arabasıyla getirildi. Mandelanın defnedileceği tepenin eteklerinde bulunan bir top bataryası da 21 pare atış yaptı.

Halihazırda Mandela'nın ailesini ve sevenlerini temsilen konuşmalar yapılıyor. Cenazenin TSİ 11.30 gibi toprağa verileceği açıklanmıştı. Ancak törendeki konuşmalar uzun sürdüğünden programda gecikmeler yaşandı.

Mandela'nın cenazesi toprağa TSİ 13.00 sularında gömüldü.

BAKMADAN GEÇME!