ÖSO’ya silah yardımı İncirlik’ten gitti

Güncelleme Tarihi:

ÖSO’ya silah yardımı İncirlik’ten gitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 20:41

ABD’nin terör örgütü IŞİD kuşatması altında bulunan Türkiye sınırına 20-30 kilometre uzaklıktaki Mare kentine havadan silah yardımı yaptığını Ankara da doğruladı.

Haberin Devamı

ABD’li kaynaklar, ilk olarak Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin duyurduğu bu haberi yalanlarken, güvenilir Türk kaynaklar, “ABD’nin havadan silah yardımının” doğru olduğunu söyleyerek rakam verdiler; yardımı götüren askeri kargo uçaklarının da İncirlik’ten havalandığını söylediler. Hürriyet’e konuşan bir yetkili, “ABD, Kürt gruplardan ayrı olarak, Mare’de IŞİD kuşatmasını yarmak için savaşan Türkiye’nin de desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve müttefiklerine 4 ayrı paraşütle silah yardımı yaptı” dedi. Paketler içerisinde kentteki ÖSO güçlerinin kullanabilmesi için mermi, hafif silahlar ve tanksavar silahlarının bulunduğu da doğrulandı.

MARE OPERASYONUNA DESTEK

ABD’nin ÖSO’ya havadan silah yardımı yapılması için Türkiye’nin baskısının olup olmadığı sorusuna ise yetkililer yanıt vermek istemedi. Mare’de ismini vermek istemeyen bir muhalif komutan ise “Durum kötüye gidiyordu. Müttefikler mühimmat yolladı” demişti. “Havadan silah yardımının yapılmasında İncirlik Üssü’nün kullanıp kullanılmadığı” sorusuna ise “Evet, yardımı götüren askeri kargo uçakları İncirlik’ten havalandı” yanıtı verildi. Mare’deki IŞİD kuşatmasını kaldırmak için sınır hattında konuşlu Türk topçu birliklerinin örgüt mevzilerini Fırtına obüsleriyle vurup vurmadığı sorusuna verilen yanıt da “Her fırsatta vuruluyor” oldu. Ancak aynı yetkili, bunun bölgede ABD ile birlikte operasyon yapan Kürt gruplarına destek olarak algılanmaması gerektiğini özellikle vurguladı.m 

Haberin Devamı

KOALİSYON DA IŞİD’İ VURDU

Suriye’den Türkiye’ye yönelik atış hazırlığında olduğu tespit edilen 11 IŞİD hedefi dün Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar bataryaları ile vurulurken, Türkiye’nin koordinatlarını verdiği yerlere Koalisyon Güçleri de 9 ayrı hava harekâtı yaptı. Bu kapsamda Tilalayn’a 7, Tel Malid ve Harbul’a yapılan birer hava operasyonunda 14 IŞİD’li öldürüldü. 1 silahlı araç, atış hazırlığı içerisinde olduğu değerlendirilen 1 roket fırlatma sistemi ve 3 tahkim edilmiş savunma binası da imha edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!