ÖSO’ya henüz yanıt yok

Güncelleme Tarihi:

ÖSO’ya henüz yanıt yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 20:28

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) da yardım etmeye hazırız” açıklamasının ardından ÖSO yönetiminin Moskova’ya “Gelin Kahire’de masaya oturup görüşelim” çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ancak Moskova’nın bu teklife henüz olumlu yanıt vermediği de söylendi. Suriye’de Esad rejimiyle savaşan ÖSO’nun Rusya’dan gelen yardım önerisine ciddi yaklaştığını muhalif örgütün sözcüsü Fahd el Masri duyurdu.

Rusya’nın resmi haber ajansı RIA’ya konuşan Masri, “Biz Rusya’nın yardım önerisine ciddi yaklaştık ve Suriye krizini ele almak üzere Moskova’ya Mısır’ın başkenti Kahire’de üst düzey heyetler arasında görüşme masasına oturmayı teklif ettik. Gerçi böyle bir görüşmenin tarihiyle ilgili bizim önerimiz olmadı. Ancak Rus tarafı da bize henüz olumlu cevap vermiş değil” dedi.

Rusya’nın 30 Eylül tarihinde Suriye’de başlattığı hava operasyonlarının bir an önce durdurulmasının şimdiki aşamada en büyük yardım olacağını da vurgulayan Masri, “Rus savaş uçakları Özgür Suriye Ordusu mevzilerini de vuruyor. Rusya’nın bu davranışı bizim elimizi sadece Esad değil, İŞİD karşısında da zayıflatıyor. Bu yüzden şimdiki aşamada havadan müdahalenin durdurulması bizim için en büyük yardım olacaktır” dediği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!