ÖSO’ya tek komuta

Güncelleme Tarihi:

ÖSO’ya tek komuta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 21:44

Suriye’de muhalif Halep Bölge Komutanı General Saher Abdurrahman El Saket, rejimle daha etkin bir şekilde mücadele etmek için Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) ait grupları tek bir komuta altında toplamaya karar verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Suriye ordusundan ayrılarak muhaliflerin safına geçip rejime karşı mücadele eden ve aralarında generallerin de bulunduğu 100’e yakın üst düzey subay, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir araya gelerek toplantı yaptı. Toplantıda Halep, Şam, Deraa, Humus ve İdlib cephesinin birleşerek ortak hareket etme kararı çıktı.

REJİM BAYIRBUCAK’A SALDIRIYOR

Suriye’de Esad güçlerinin, Lazkiye’nin kuzeyinde yer alan Bayırbucak bölgesine 5 gün önce kara ve havadan ağır silahlarla başlattığı saldırılar devam ediyor. Esad rejiminin Avanlı köyü ve çevresine kara ve havadan ağır silahlarla saldırdığını belirten yetkililer, “Esad güçleri hava destekli Türkmen bölgelere sızmaya çalışıyor. Türkmen birlikler de sanayi yapımı mutfak tüpünden bozma “cehennem” adı verilen havan toplarıyla Esad güçlerinin olduğu yerlere saldırıyor” dedi. Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Şirin, Esad güçlerinin Türkmen köyüne saldırısına ilişkin, “Bayramın birinci günü rejimin bölgeye sızmaya çalışmasıyla başlayan çatışmalar, devam ediyor. Çatışmalarda 3 şehidimiz, 4’ü ağır 25 yaralımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!