Osmanlı revakları ve sütunları da yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı revakları ve sütunları da yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 08:02

Suudi Arabistan'da Kral Fahd Bin Abdülaziz'in emriyle yıkılan Osmanlı'dan kalma 350 yıllık Ecyad Kalesi'nin yerine biri otel olmak üzere 25-30 katlı altı binanın inşa edileceği kesinleşti.

Suudi yönetimi buldozerlerle yerlebir ettiği Ecyad Kalesi'nin bulunduğu 23 dönümlük arazi ile hemen yanıbaşındaki 80 metre yüksekliğindeki ‘Bülbül Dağı’nın düzleştirilerek aynı seviyeye getirilmesine ilişkin projeyi onayladı.

Riyad yönetimi bu dev araziye biri otel olmak üzere altı binanın inşa edilmesine ilişkin projeyi terörist Usame Bin Ladin'in 54 kardeşi tarafından oluşturulmuş olan ‘Bin Ladin Group’a ihale etti.

Bin Ladin Grubu'nun bu işten milyonlarca dolar para kazanacağı kesinleşirken bu paradan önemli bir miktarın terörist El Kaide örgütüne gidebileceği ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi. Ayrıca, inşaatın üç- dört yıl içinde tamamlanmasının planlandığı ve bölgeye kurulacak olan otelin Hac vazifesini yerine getirmek için Mekke'ye gelecek olan diğer müslüman ülke vatandaşlarına para karşılığı tahsis edileceği bildirildi.

Öte yandan, Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın Ecyad Kalesi dışında, Mekke'de Kabe içinde bulunan ve namaz kılmaya elverişli üstü kapalı yanları açık ‘Osmanlı Revakları’ ile Medine'de Peygamber Cami'sinde Osmanlılar tarafından yaptırılan süsleme sütunlarının yıkımı için ferman çıkardığı öğrenildi.

Hürriyet'e bilgi veren güvenilir kaynaklar, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen Medine'deki süsleme sütunlarının yıkımına çoktan başlanıldığını, önümüzdeki dönemde aynı akibetin Mekke'deki Osmanlı Revakları için de yaşanacağını vurguladılar.

Bu arada, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Osman Durak'ın geçen 26 Aralık'ta Ecyad Kalesi'nin yıkılacağına dair haberlerin duyulması üzerine Suudi Dışişleri Bakanlığı nezdinde tüm gerekli girişimleri yaptığı ancak Suudilerin şuana kadar Türk tarafına herhangi bir yanıt vermediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!