Oscar Pistorius’un cezası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Oscar Pistorius’un cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 11:33

Güney Afrika’da kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ünlü atlet Oscar Pistorius, "kusurlu cinayet" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Asıl merak konusu olan ise atletin bu cezanın ne kadarını hapiste geçireceği. Pistorius'un en az 10 en fazla 20 ay hapis yatarak kurtulacağı konuşuluyor.

Haberin Devamı

Pistorius ayrıca başka bir olayla bağlantılı olarak silahlı saldırı suçundan da 3 yıl tecilli cezaya çarptırıldı.

27 yaşındaki atlet, Pretoria Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşma salonundan polis nezaretinde çıkarılarak cezasını çekmek üzere hapishaneye götürülüyor.

İdari başkent Pretoria'da geçen ay mahkemenin “kusurlu cinayet” işlediği hükmü verdiği Pistorius için savcı kamu hizmeti ve ev hapsi seçeneklerine karşı en az 10 yıl hapis cezası istemişti.

'KUSURLU CİNAYET' NEDİR?
Geçen ay açıklanan kararda Pistorius'un önceden planlayarak değil, "taksirle" ölüme sebebiyet verdiğine karar verilmişti. Güney Afrika'da "kusurlu cinayet" olarak ifade edilen bu suç, öldürme niyeti olmaksızın, ihmal sonucu işlenen cinayet anlamına geliyor ve 15 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Haberin Devamı

EN FAZLA 20 AY YATACAK
Pistorius'un avukatı Barry Roux, ünlü sporcunun sadece 10 ay cezaevinde yatmasını, kalan cezasını ise ev hapsinde geçirmesini ümit ettiğini söyledi.

Ancak Güney Afrika savcılığı bu görüşe karşı çıkarak, mahkemenin verdiği cezanın en az üçte birini, yani yaklaşık 20 ayını cezaevinde geçirmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Oscar Pistorius’un cezası belli oldu

Pistorius'un davalar süresince oturduğu sanık sırasına çiçekler bırakıldı. Duruşmalar sırasında sık sık rahatsızlanan Pistorius'un kullandığı kova da aynı yerde duruyordu.

"ADALET YERİNİ BULDU"
Steenkamp'ın ailesi mahkemenin verdiği karardan tatmin olduklarını açıkladı. Ailenin avukatı yaptığı açıklamada "adalet yerini buldu" dedi.

Oscar Pistorius’un cezası belli oldu
STEENKAMP'IN AİLESİNE KAN PARASI TEKLİF ETMİŞ

Mahkeme Pistorius'un avukatlarının talep ettiği kamu hizmeti cezası alması talebini "uygun olmayacağı" gerekçesiyle geri çevirdi.

Yedi aydır devam eden davayı yerli ve yabancı basın yakından takip ediyordu.

Oscar Pistorius’un cezası belli oldu

Geçen yıl Sevgililer Günü'nde kız arkadaşını vurarak öldüren ampute atlet, tüm suçlamaları reddediyordu.

Haberin Devamı

Pistorius, olayın yanlış anlaşılma sonucu gerçekleştiğini, eve hırsız girdiğini zannederek ateş ettiğini iddia ediyordu.

PISTORIUS CİNAYETİNİN OLAY YERİ FOTOĞRAFLARI

Oscar Pistorius’un cezası belli oldu

Dünya tarihinde iki takma bacakla hem Paralimpik Oyunlara hem de Olimpiyatlar'a katılan ilk atlet olan Pistorius'un bu başarısından kısa süre sonra işlediği cinayet ülkesinde ve hayranlarında şok etkisi yaratmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!