Operasyon korkusu yola çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Operasyon korkusu yola çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 11:21

Bugün Türkiye'ye gelen Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yarrdımcısı Tarık Haşimi'yi, Irak'ın Kürt kökenli Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin gönderdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin operasyon konusunda kararlı olduğunu anlayan ve bu mesajı ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman'dan da alan Irak'ın Kürt kökenli Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi'ye apar topar Ankara'ya gönderme kararı aldı.

Irak yönetimi içinde Ankara ile en sıcak ilişkilere sahip olan ve Irak'taki Sünni grupların da liderliğini yapan Haşimi'nin Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Haşimi'nin Talabani ve diğer üst düzey Iraklı yöneticilerden Ankara'ya, "PKK'ya karşı en sert önlemleri alma ve bu konuda daha etkin ortak çalışma yapmada kararlıyız" mesajı getirebileceği belirtiliyor.

Haşimi'nin başkent temaslarında Türkiye'den PKK ile etkin mücadelede kendilerine süre tanınmasını isteyebileceği, olası bir sınır ötesi operasyonun ise "Irak'ın egemenliğini tartışılacak hale getireceği" endişesini de ortaya koyacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!