Önce golf, sonra ameliyat

Güncelleme Tarihi:

Önce golf, sonra ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2005 01:48

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, dün selefi baba George H. Bush ile Florida’da tsunamizedeler yararına golf oynadıktan sonra bugün dörtlü by-pass sonucunda sol akciğerinin üzerinde oluşan sıvının temizlenmesi için hastaneye yatıyor.

BILL Clinton yine altı ay önce kalbine dörtlü by-pass ameliyatının yapıldığı New York’taki Presbyterian Hastanesi’nde ameliyat edilecek. Egzersiz yaparken soluk almada zorlandığını fark edip doktora başvurması üzerine by-pass’ın ender bir komplikasyonu olan sol akciğerinin üzerinde göğüs boşluğunda sıvı birikimine rastlandı. Akciğeri rahatlatmak için ameliyat tavsiye edilirken, Clinton, operasyon olacağını bildiği halde tsunamizedeler için ABD Başkanı George W.Bush’un babası George H.Bush ile geçtiğimiz haftalarda Asya turuna çıktı.

Dün tsunaminin vurduğu ülkelerdeki yardım faaliyetleriyle ilgili hazırladıkları raporu Başkan Bush’a sunan ikili birbirine de iltifat etmeden duramadı. Baba Bush, kent kent, ülke ülke gezerken şikayeti olsa da halefi Clinton’ın bunu hiç belli etmediğini, bir hayli enerjik olduğunu söyledi.

Başkan Bush da Clinton’ın Beyaz Saray’daki görüşmeden sonra babası ile golf turnuvası için Florida’ya uçacağına işaret ederek, ‘Bu da ne kadar hasta olduğunu gösteriyor’ diye espri yaptı.

Halef-selef kanka oldu

1992 seçim kampanyasında birbirlerini yerden yere vuran Clinton (58) ile selefi George H.W.Bush şimdi sıkı arkadaş oldular. AP Televizyonu’na verdikleri ortak röportajda baba Bush, ‘Beni yendi ve beni işsiz bıraktı. O zamanlar dünyanın en mutlu adamı olmadığımı söylememe gerek yok. Ama ondan sonra aramızda hoş bir arkadaşlık başladı’ dedi. Clinton ve baba Bush, geçtiğimiz haftalarda 26 Aralık’ta tsunaminin vurduğu Tayland, Sri Lanka, Hindistan gibi ülkeleri ziyaret etti. Clinton, eski iki rakibin bir arada olmasının ziyaret ettikleri bazı ülkelerde şaşkınlık yarattığını ve ‘bizim ülkede böyle şeyler yaşanmaz’ gibi tepkilerle karşılaştıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!