Olmert: Hamas ile El Fetih'in uzlaşacağını sanmıyorum

Güncelleme Tarihi:

Olmert: Hamas ile El Fetihin uzlaşacağını sanmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 14:25

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas ile El Fetih arasında bir uzlaşmaya varılacağını sanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İspanyol El Pais gazetesine mülakat veren Olmert, "Kişisel olarak Hamas ile Ebu Mazen (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) arasında bir uzlaşma olacağına inanmıyorum" dedi.

İsrail tarafında terör örgütü olarak tanımlanan Hamas, 15 hazirandan beri Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde bulunduruyor. Hamas'ın bu darbesine karşılık, Filistin Devlet Başkanı Abbas da İsmail Haniye başbakanlığındaki hükümeti görevden alarak yerine bir acil durum hükümeti atamıştı.

Olmert, "Hamas yıkıcı, aşırılık yanlısı bir kuvvet, İsrail'e yönelik şiddetin devamını amaçlayan radikal askeri bir örgüttür. Hizbullah ve Hamas ile bir uzlaşı, terörizmle uzlaşı anlamına gelir. Terörle birlik olmak da Orta Doğu'daki barışa aykırıdır" ifadesini kullandı.
Demecinde İran'ın nükleer programına da değinen Olmert, Tahran'a yönelik ekonomik yaptırımları savunarak, İran'daki benzin sorununda uluslararası toplumun İran'a ekonomik yaptırımlarının etkisini gördüğünü söyledi ve İranlılara mesaj göndermek için ekonomik önlemleri kullanmayı deneyeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

İran, sivil amaçlı olduğunu belirttiği nükleer programını askıya almayı reddediyor, BM Güvenlik Konseyi de programın askıya alınmaması halinde üçüncü seri yaptırımlar çıkarma tehdidinde bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!