Olimpiyat Stadı'na 11 Eylül saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat Stadına 11 Eylül saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2008 15:50

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'den kalkan bir yolcu uçağı kaçırılarak 11 Eylül'de olduğu gibi Olimpiyat Stadı'na saldırı düzenlenmek istendi. Ancak China Southern Airlines'a ait bir yolcu uçağının personeli saldırganları son anda engelledi.

İŞTE OLİMPİYAT STADI - FOTO GALERİ

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin Başkanı Nur Bekri, tehlikenin, Urumçi'den Cuma sabahı havalanan uçağın kalkışından kısa bir süre sonra fark edildiğini söyledi. Uçağın Lanzhou'ya acil iniş yaptığını belirten Bekri, uçakla içindekilerin zarar görmediğini ifade etti.

Bekri, "uçağı havaya uçurmaya yönelik bir girişimde bulunulduğunu" söyledi, başka ayrıntı vermedi. Ancak yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırganlar uçağı ele geçirdikten sonra Olimpiyat Stadı'na saldırı için kullanacaktı.

Olayla ilgili haberlerde, uçağın, Pekin'e gitmek üzere havalanmasından kısa bir süre sonra, mürettebatın tehlikeyi fark etmesi üzerine acil iniş yapmak zorunda kaldığı belirtiliyor.

Bu terör eylemi girişimine karışanların ve amaçlarının ortaya çıkarılması için soruşturma başlatıldığı ifade edilirken, uçağın tuvaletinde yanıcı madde bulunduğu ve iki yolcunun sorgulanmak üzere gözaltına alındığı yönünde iddialar ortaya atıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!