Oligarklar Savarona’da darbe mi planlıyordu

Güncelleme Tarihi:

Oligarklar Savarona’da darbe mi planlıyordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 00:00

Kazak basını, fuhuş skandalıyla gündeme gelen Savarona yatında Kazak, Kırgız ve Rus kökenli siyaset ve işadamlarının sadece eğlence düzenlemediğini, Kazakistan’da darbe planlıyor olabileceklerini öne sürdü.

KAZAKİSTAN’da internet üzerinden yayın yapan Geokz.tv haber sitesi, Savarona’da bulunduğunu iddia ettiği Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Saudabayev’in, oligarklarla bir arada olmasını eleştirerek şöyle yazdı:

Karanlık işler görüşüldü

“Saudabayev’in maceralı bir hayat yaşadığı ve rüşvete boğulduğu çok iyi biliniyor. Kazakistan lideri Nursultan Nazarbayev açısından asıl düşündürücü nokta, bakanının oligarklarla Türk karasularındaki yatta ne işler kotardığı olmalı. Yatta yakalanan hayat kadınları bu noktayı perdeliyor. Oysa oligarkların Saudabayev ile karanlık işler görüşmek için açık denize çıktığı bizce şüphe götürmüyor.”

Maden anlaşması mı

“Devlet işleri kadar, yabancı kulakların duymaması gereken ekonomik meseleler de Savarano’da ele alınmış olabilir. Bu meselelerden birinin, ENRC Eurasia Natural Resources Corporation maden işletmesi şirketinin hisselerinin satın alınmasıyla ilgili olduğu sanılıyor. Rus ve Kazak güvenlik servislerinin Savarona’da oldukları ortaya çıkan kişilerle acilen ilgilenmesi gerekiyor. Bir Sovyet dönemi filminde söylendiği gibi: Dürüst ve namuslu olmak sıradan vatandaşa düşen görevdir. Para babaları ise dünyayı ve ülkeleri nasıl düzenleyeceklerini düşünür.”

‘Türkiye, İsrail’e ders verdi’

KAZAKİSTAN’da yayımlanan “Respublika” Gazetesi ise skandal ile Türkiye-İsrail ilişkileri arasında bağlantı kurdu. Gazete şu ifadeleri kullandı: “Türk sahil güvenliği Savarona’yı 7 ay izledikten sonra baskın yapmak için Ankara’dan emir bekledi. Yatta bulunan Rus, Kazak ve Kırgız oligarkların en önemli ortak paydası Yahudi olmaları. Yatı kiraladığı bildirilen Avrasya Yahudi Kongresi Başkanı Aleksander Maşkeviç, İsrail’i dünyada tüm gücüyle savunan biri. Türkiye yönetimi de İsrail-Türkiye çekişmesinin gölgesinde Maşkeviç’e iyi ahlak dersi verme yolunu seçmiş olabilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!