Öldüren ilacı doktoru verdi

Güncelleme Tarihi:

Öldüren ilacı doktoru verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 00:00

Efsane şarkıcı Michael Jackson’ı öldüren ilacın özel doktoru tarafından verildiği kesinleşti. CNN’e konuşan Los Angeles Emniyet Müdürlüğü’nden bir yetkili, Doktor Conrad Murray’ın, Jackson’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın “odak noktası” haline geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Jackson'ın çocuklarının özel fotoğrafları

İŞTE SAÇLARININ YANDIĞI AN/VİDEO

POP KRALININ İNANCI TARTIŞILIYOR

JACKSON'A BÖYLE VEDA ETTİLER

MICHAEL JACKSON'IN EVRİMİ 

JACKSON'IN 50 YILLIK YAŞAMINDAN KARELER

POP Kralı Michael Jackson’ın 25 Haziran’da ölümüne yol açan ilacın özel doktoru tarafından verildiği, Doktor Conrad Murray’ın Jackson’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın “odak noktası” haline geldiği açıklandı. Doktor Murray’in, Jackson’a ölümünden önce anestezi amacıyla kullanılan Propofol adlı ilacı verdiği ifade edildi. Jackson’ın bu ilacı düzenli olarak aldığı da belirtildi. Propofol, hastanelerde ameliyatlar öncesinde hastalara veriliyor. Uzmanlar, solunumu ve kalp atışlarını etkileyebilen bu ilacın sadece anestezi uzmanlarınca kullanılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Öldüğünde oradaydı

Jackson’ın “toksikoloji” raporu henüz açıklanmış değil. Ancak, Pop Kralı’nın kalbinin durmasına Propofol ilacının yol açtığına inanılıyor. Murray, Michael http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/jackson_kizi.gifJackson’ı evinde ölü olarak bulan kişiydi. Conrad Murray’ın avukatı, müvekkilinin polise iki kez ifade verdiğini ve işbirliği yaptığını belirtti. Avukat Ed Chernoff, “Jackson öldüğünde Murray oradaydı. Şimdi bütün öfke ona yöneldi” dedi. Chernoff, Dr. Murray’ın sürekli koruma kullanmak zorunda kaldığını da söyledi.

Cinayet şüphesi

Jackson’ın ailesi de, Murray ile ilgili “cevapsız sorular” bulunduğunu belirtmişti. Ailenin dostu olan siyah haklar lideri Jesse Jackson, “Bu doktordan kuşku duyuyorlar. Çünkü, ölümden önce ne yaptığını, neler olduğunu açıklamıyor. Bunu hem aileye hem de kamuoyuna borçlu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!