Okuldaki katliam silahlarını bu kız aldı

Güncelleme Tarihi:

Okuldaki katliam silahlarını bu kız aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Denver kentindeki okul katliamıyla ilgili soruşturma derinleştikçe yeni şüpheliler ortaya çıkıyor. Katliamda kullanılan silahlardan en az ikisinin, iki katilden biri olan Dylan Klebold'un 18 yaşındaki kız arkadaşı Robyn Anderson tarafından satın alındığı anlaşıldı. Polis şimdi, genç kızın katliam planından haberdar olup olmadığını ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Genç kız resmen suçlanmamakla birlikte bölge Şerifi John Stone, bir gazeteye yaptığı açıklamada, ‘‘Kız muhtemelen silahlarla ne yapacaklarını biliyordu. Herhalde silahlarla sülün avına gitmeyeceklerdi’’ dedi. Katliam silahlarının geçtiğimiz sonbaharda Denver'da düzenlenen silah fuarından satın alındığı da belirlendi.

ÜÇ ŞÜPHELİ SORGUDA

Bu arada Columbine Lisesi'ndeki katliamdan kısa süre sonra gözaltına alınan kamuflaj giysili üç gencin, suç ortakları olabileceği şüphesiyle sorgulandıkları bildirildi. Komando kıyafeti giymiş olan üç öğrencinin daha ilk sorguda yalan söyledikleri ortaya çıktı. İsimleri açıklanmayan öğrenciler, katliamı radyodan duyduklarını ileri sürdüler. Ancak söyledikleri saatte haberin henüz radyoda yayınlanmamış olduğu anlaşıldı. Üzerlerinde silah bulunmayan üç gencin, Eric ve Dylan adlı katliam sanıklarının bağlı olduğu Trençkot Mafyası adlı çeteyle ilişkisi de tespit edildi.

Bu arada Şerif John Stone. dün ilk kez olayın kesin saatini açıkladı ve okul kantinindeki güvenlik kamerasının katliamı görüntülediğini de söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!