Öğrenciler dünya için okulu astı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler dünya için okulu astı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2019 08:30

İngiltere’de öğrenciler, 15 Şubat'ta iklim değişikliğine dikkat çekmek için derslere girmeyerek 60 şehirde gösteri düzenledi. Birleşik Krallık Gençlik İklim Komisyonu Direktörü Jake Woodier, gençlerin amacının iklim değişikliği tartışmalarında seslerini daha fazla duyurmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede öğrenciler okula gitmeyerek, iklim değişikliği konusunda hükümetlere acil önlemler almaları için çağrı yaptı. Son olarak İsveç, Avustralya ve Belçika’nın ardından İngiltere’de de öğrenciler derslere girmeyerek gösterilere katıldı. 60 şehirde yapılan protestolarda binlerce öğrenci derse girmedi.

SESİMİZİ DUYURACAĞIZ
İngiltere’de sosyal medya üzerinden organize olan binlerce genç, başta Londra, Manchester ve Bristol olmak üzere 60 şehirde okula gitmeyerek, iklim değişikliğini protesto etti. Hürriyet’e konuşan Birleşik Krallık Gençlik İklim Komisyonu Direktörü Jake Woodier, gençlerin sesinin iklim değişikliği tartışmalarında sıklıkla dikkate alınmadığını belirtiyor. Woodier, “Mevcut gidişat tamamıyla temiz ve güvenli bir dünyaya uygun değil. Bu sadece bizi değil, gelecek nesilleri de ilgilendiriyor. İklim krizi, İngiltere’deki öğrencileri endişelendiriyor. Bizler dizginleri ele alarak, sesimizin duyulduğundan emin olmak istiyoruz. Gösterilerle sesimizi hükümetlere duyurmayı hedefliyoruz. 60 şehirde binlerce öğrenci derse girmeyerek harekete destek veriyor” dedi.

Haberin Devamı

15 MART’TA DÜNYA ÇAPINDA
15 yaşındaki aktivist Greta Thunberg’in başlattığı ‘Gelecek İçin Cuma Günleri’ olarak anılan okul grevleri, dünyanın dört bir yanında büyüyerek devam ediyor. 15 Mart’ta ise dünya çapında gösterilerin yapılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!