Odessa saldırısında can kaybı artıyor! Ukrayna, Rusya’daki petrol rafinerisini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Odessa saldırısında can kaybı artıyor Ukrayna, Rusya’daki petrol rafinerisini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2024 10:57

Rus ordusunun Ukrayna’nın Odessa kentine gerçekleştirdiği saldırıda can kaybı 20'ye, yaralı sayısı 75'e yükseldi. Yaralılardan 9'unun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ukrayna ordusunun Rusya'nın Samara bölgesinde devlete ait petrol devi Rosneft'in bir petrol rafinerisine insansız hava araçları (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırı sonucu yangın çıktı.

Haberin Devamı

Rusya'nın dün yerel saatle 11.00 sıralarında Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Odessa kentini füzeyle hedef aldığı saldırısının bilançosu arttı.

Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye, yaralananların sayısının ise 75'e yükseldiğini duyurdu.

Kiper, yaralılardan 9'unun durumunun ağır olduğunu belirtti.

UKRAYNA PETROL REFİNERİSİNİ VURDU

Öte yandan Rusya'nın Samara Bölge Valisi Dmitry Azarov yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun devlet ait petrol ve doğalgaz şirketi Rosneft'in Syzran ile Novokubyshev rafinerilerini İHA’larla hedef aldığını duyurdu.

Azarov Volga nehri bölgesindeki Syzran rafinerisinde saldırı sonucu yangın çıktığını, Novokubyshev rafinerisine yönelik saldırının ise engellendiğini aktardı. Her iki fabrikadaki işçilerin de tahliye edildiğini kaydeden Azarov, can kaybının yaşanmadığını vurguladı.
Ukrayna son haftalarda Rusya'nın petrol altyapısını yoğun bir şekilde hedef alıyor.

BELGOROD'DA 2 CAN KAYBI

Rusya'nın Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun sınırdaki Belgorod kentine saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Gladkov, saldırıda bir erkek ve bir kadının hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını aktardı. Gladkov, Ukrayna'ya ait bir insansız hava aracının (İHA) ise sınıra yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Glotovo köyünde bir araca isabet etmesi sonucu 5 kişinin yaralandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!