Obama'ya yapılan bağışlar için şikayet

Güncelleme Tarihi:

Obamaya yapılan bağışlar için şikayet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 16:10

ABD'de Cumhuriyetçi Parti yetkililerinin, Demokrat Parti'nin başkan adayı Obama'nın seçim kampanyası için federal sınırların üzerinde ve yasa dışı olarak yabancılardan bağış kabul edildiği iddiasıyla şikayette bulunacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Partinin ulusal komite yetkilileri ellerinde, Obama'nın seçim kampanyasına bağışta bulunan yabancıların bir listesi olmadığını, iddialarının büyük ölçüde, biri muhafazakar bir internet sitesi olan basın yayın organlarında çıkan haberlere dayandığını söyledi.

Komite başkanı Sean Cairncross, gazetecilere yaptığı açıklamada, Federal Seçim Komisyonundan, Obama'nın seçim kampanyasına yapılan bağışların incelenmesini isteyeceklerini kaydetti.

Cairncross, seçim kampanyasında 200 dolardan az bağış yapanlarla ilgili ayrıntılı bilgi verme zorunluluğu bulunmaması nedeniyle Obama'ya bağış yapanların çoğu hakkında fazla bilgi bulunmadığını ifade etti.

Obama'nın seçim kampanyasında 468 milyon dolardan fazla bağış toplandığı bildiriliyor. Bu paranın yaklaşık yarısının ufak çaplı bağışlardan oluşması da Obama'nın seçim kampanyası sorumluları tarafından gurur verici bir unsur olarak niteleniyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi partililerin iddialarıyla ilgili Demokrat partililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!