Obama'nın halasına ABD'ye sığınma izni çıktı

Güncelleme Tarihi:

Obamanın halasına ABDye sığınma izni çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 12:59

ABD mahkemesi Obama’nın babasının Kenyalı üvey kardeşi Zeituni Onyango’ya sığınma hakkı verdi. Böylece hala artık ABD'de kaçak göçmen değil, sığınmacı olmuş oldu. Onyango daha önce kendi ülkesindeki şiddet dolayısıyla ABD’de sığınma hakkı talep etmiş ancak bu talep reddedilmiş ve kendisinden ülkeyi terk etmesi istenmişti.

Haberin Devamı

OBAMA'NIN ZEITUNI HALASI'NA SIĞINMA İZNİ ÇIKTI

Times gazetesi daha önce ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın halası Zeituni’nin yasadışı bir göçmen olarak ABD’nin Boston ÅŸehrinde yaÅŸadığını ortaya çıkarmıştı. Zeituni Hala’ya dün ABD’ye sığınma hakkı verildi ancak bu durum yasadışı göçmenlerle ilgili tartışmayı daha da büyütecek gibi görünüyor.     Â

Mahkeme, Obama’nın babasının Kenyalı üvey kardeşi Zeituni Onyango’nun 2004 yılındaki sınır dışı edilme kararını ihlal etmesine karşın ABD’de kalmasına izin verdi. Üç ay önce Boston’da yapılan mahkemenin ardından dün karar 57 yaşındaki tekerlekli sandalye mahkumu Onyango’ya postayla bildirildi. Ancak kararın gerekçesi açıklanmadı.

Onyango daha önce kendi ülkesindeki şiddet dolayısıyla ABD’de sığınma hakkı talep etmiş ancak bu talep reddedilmiş ve kendisinden ülkeyi terk etmesi istenmişti.

Haberin Devamı

Onyango, Obama’nın hayatını anlattığı kitabında önemli bir yer tutuyor. Obama 2008’de başkan olduğu zaman Times tarafından Harvard Hukuk Fakültesi yakınlarında bir sakatlar evinde bulunan Onyango’nun kısa süre içinde ABD’de yasadışı olarak bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Bu arada Onyango Obama’nın senatör ve başkan olduğu zamanlardaki yemin törenlerine katıldı ancak Obama halasının ülkede yasadışı bir biçimde bulunduğunu bilmediğinde ısrar etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!