Obama yönetiminden Pakistan'a ek destek

Güncelleme Tarihi:

Obama yönetiminden Pakistana ek destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 10:27

ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin, Pakistan'a daha fazla yardım göndermeyi planladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Washinton Post gazetesinin internet sitesinde geç saatlerde verilen haberde, geçen hafta Beyaz Saray'da yapılan Afganistan savaşı değerlendirme toplantısında belirlenen plana göre, ABD'nin Pakistan'a askeri, istihbarat ve ekonomi sahalarında daha fazla destek vereceği belirtildi.

Gazete, Obama yönetiminin ayrıca, “Pakistanlı yetkililerin ülkenin geniş aşiret bölgelerindeki terörist gruplarla yeterli düzeyde mücadele etmemesinden duyulan düş kırıklığına rağmen” bölgesel barışı tesis etme yönündeki çabalarını yoğunlaştıracağını yazdı.

İsmi gizli tutulan ABD yönetimi yetkililerine dayanarak verilen haberde, yardım kararının, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından gelecek hafta yapılması planlanan Pakistan ziyareti sırasında Pakistanlı yetkililere iletileceği kaydedildi. Haberde, Biden'ın, Pakistanlılardan bölge için uzun dönemli bir strateji ortaya koymalarını ve Afganistan sınırındaki bölgelerde yuvalanmış Taliban militanlarına karşı başarılı bir şekilde harekete geçmeleri için ihtiyaç duydukları desteği belirlemelerini istemesinin beklendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Biden, gelecek hafta yapacağı Pakistan ziyareti çerçevesinde aralarında Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Aşfak Kayani'nin de bulunduğu üst düzey hükümet liderleriyle görüşmelerde bulunacak.

Obama yönetimi ve ABD'li üst düzey danışmanlar, bazı ABD'li komutanlar ve istihbarat yetkililerinden, ABD kara kuvvetlerinin Pakistan'daki Taliban'ın kalesi konumundaki bölgelere baskınlar düzenlenmesi yönünde gelen teklifleri, bunun, “istikrarsızlığın yaşandığı, nükleer silahlara sahip, birçok cephede işbirliği yapmak zorunda olunan bir ülkeyi ABD'nin daha fazla tehdit edemeyeceği ve yabancılaştıramayacağı” gerekçesiyle reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!