O örgüte karşı bütün dünya uyanık olmalı

Güncelleme Tarihi:

O örgüte karşı bütün dünya uyanık olmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 12:49

Frankfurt Başkonsolosluğu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenledi. Programda konuşan Başkonsolos Karartı, 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen Türk halkının, Cumhuriyet’e bağlılığını bir kez daha kanıtladığını söyledi.

Haberin Devamı

ANMA programına Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın yanı sıra, Başkonsolos Yardımcısı Özkan Durmaz, Konsolos Sevinç Dağkılıç, Sibel Acar, Din Ataşesi Ramazan Dağlı, Prof. Dr. Ömer Özsoy ile siyaset bilimcisi Ertuğrul Şahin’in de aralarında olduğu konuklar, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Başkonsolos Karartı, ülkenin demokratik kurumlarını savunmak için sokağa çıkan masum sivillere karşı ölümcül silahlar kullanmaktan çekinmeyen hainlerin girişime katılmayı reddeden masum askeri ve komutanlarını öldürmekten çekinmediklerini söyledi.
Buna rağmen halkın, gözü dönmüş darbecilere karşı koymak için sokağa indiğini hatırlatan Karartı, “Türk milleti bu hain darbe girişimini bertaraf ederek, bir kez daha Cumhuriyet ilkelerine ve bağlılığını kanıtlamış ve devletimizin sonsuza kadar ayakta kalması için canını ortaya koymaya hazır olduğunu dünyaya göstermiştir” dedi.

Haberin Devamı

O örgüte karşı bütün dünya uyanık olmalı

UYANIK OLUNMALI
FETÖ’nün dini cemaati olduğu iddiasına rağmen yasa dışı dinlemeler, kumpas davaları, para aklamaya kadar uzanan sicile sahip suç şebekesi olduğunu belirten Karartı, şöyle dedi:
“Doğal olarak, bu kritik zamanda uluslararası toplumun da desteğine ve anlayışına ihtiyaç duyuyoruz. FETÖ, Almanya da dahil olmak üzere dünyada 150’yi aşkın ülkede okulları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları ve şirketleriyle mevcuttur. Bir yıl önce Türkiye’de yaşananlar, bu örgütün sadece Türkiye’de değil yurtdışında da neler yapabileceğinin göstergesidir. Dolayısıyla uluslararası toplumun da örgütün faaliyetlerine kaşı tedbirli ve uyanık olması önem taşımaktadır.”

O örgüte karşı bütün dünya uyanık olmalı

BENZERLERİNDEN FARKLI
Anma etkinliğinde 15 Temmuz demokrasi şehitleri için dualar okundu. Prof. Dr. Ömer Özsoy darbe girişimini dini açıdan değerlendirirken, siyaset bilimcisi Ertuğrul Şahin, Osmanlı’dan günümüze kadar farklı dönemlerde darbeler olduğunu belirterek 15 Temmuz’un halkın sokağa çıkması ve canını ortaya koyarak engellemesi bakımında farklı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

O örgüte karşı bütün dünya uyanık olmalı

BAKMADAN GEÇME!