O köyde Clinton kazandı ama...

Güncelleme Tarihi:

O köyde Clinton kazandı ama...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 09:27

ABD'deki kritik başkanlık seçimlerinde ilk sonuçlar, yine o köyden geldi: Dixville Notch. Sadece sekiz seçmenin bulunduğu köyde kazanan, Demokratların adayı Hillary Clinton oldu. Ancak aynı eyaletteki diğer iki kasabadan gelen sonuçlar eklendiğinde; Cumhuriyetçi aday Donald Trump, Clinton'ı geçti.

Haberin Devamı

New Hampshire eyaletindeki Dixville Notch köyündeki oylama, 1960'yılından beri olduğu gibi, günün ilk dakikalarında, yani diğer eyaletlerden en az sekiz saat önce yapıldı.

Sandıktan Clinton'a dört oy çıkarken, Cumhuriyetçi rakibi Trump iki oy aldı.

O köyde Clinton kazandı ama...

Özgürlükçü Parti'nin adayı Gary Johnson bir oy alırken, sürpriz isim ise Cumhuriyetçilerin 2012'deki adayı Mitt Romney oldu.

Dixville Notch köyündeki seçmenlerden biri de oy verirken, protesto amacıyla Romney'nin adını yazdı.

TOPLAMDA TRUMP 32'YE 25 ÖNDE

New Hampshire eyalet yasalarına göre, seçmen sayısı 100'ün altında olan seçim bölgelerinde, gece yarısından sonra oy verme işlemi başlayabiliyor ve tüm seçmenler oylarını kullandıktan hemen sonra sonuçlar açıklanabiliyor.

Haberin Devamı

New Hampshire'da bu yasa kapsamında oy kullanılan diğer iki sandık ise Hart's Location ve Millsfield kasabalarında kuruldu.

Hart's Location'daki seçim sandığından Clinton'a 17, Trump'a 14 oy çıkarken; Millsfield'da Trump 16 oy alarak 4 oy alan rakibine büyük fark attı.

ABD'de New Hampshire'daki bu üç sandık dışındaki seçim bölgelerindeki oy verme işlemi en erken TSİ 14.00'te başlayacak. Sandık açılış-kapanış saatlerinin eyaletten eyalete değişiklik gösterdiği ülkede, ilk sandıklar ise en erken TSİ 03.00'te kapanacak. Ancak sandık çıkış anketlerinin sonuçlarının Türkiye saatiyle gece yarısından sonra gelmeye başlaması bekleniyor.

O köyde Clinton kazandı ama...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!